17.10.09

Σκάι με διαφορά, λόγω εκλογών

Με διαφορά 3,5 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται ο Σκάι στη μάχη της ακροαματικότητας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ , ο Σκάι είναι πρώτος με 12,1% (11,4% το διάστημα 17.8-13.9.2009) αυξάνοντας τη διαφορά του από το δεύτερο Ρυθμό που έχασε έδαφος και έπεσε στο 8,6% με σταθερά τρίτο το Nova Σπορ FM με 8% (8,6%). Η Λάμψη αντιθέτως κάλυψε μέρος από το χαμένο έδαφος και ανέβηκε στο 7,7% (7,1%) . Με μικρή αύξηση στο 7,2% η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ακολουθούν με 6,7% ο Kiss , ο DJ με 6,6% και ο Δίεση οποίος με 6,1% (5,4%) κέρδισε 1,3 μονάδα μέσα σε ένα μήνα . Τέλος «συγκατοικούν» με 5,9% ο Sfera και ο Δίεση.

Στους ενημερωτικούς μετά τους Σκάι, NovaΣπορ FM και ΕΡΑ ΣΠΟΡ , τέταρτος στη σειρά είναι ο Real FM με 4,7% (4,1%) από κοντά ο ΑΝΤ1 με 4,6% (4,4%) με 3,5% ο Flash (2,5%) και με 3,3% (2,8%) ο Alpha 989 , για τελευταία φορά στη μέτρηση. Στο 2,5% ο Sentra 92,5%) και με 2,4% (2,3%) η ΝΕΤ . Στο 1% Ο City με το νέο του πρόγραμμα την περίοδο των εκλογών και ο arena επίσης σταθερός στο 0,8% (0,8%).



Μήνας ανατροπών


Κερδισμένοι της μέτρησης είναι κυρίως οι πολιτικοί ενημερωτικοί σταθμοί με το Σκάι και το Flash να αυξάνουν το μερίδιο τους σε αντίθεση με τους αθλητικούς. Οι ανατροπές έγιναν στο μουσικό ραδιόφωνο με το Μελωδία να υποχωρεί στη δωδέκατη θέση, με 5,4% ακολουθώντας την αντίθεση πορεία με το Δίεση . Στην αναμέτρηση των δύο αριστερών σταθμών, το Κόκκινο ίσως για πρώτη φορά με μικρή διαφορά στο 1% (0,8%) , ξεπέρασε τον 902 που έπεσε στο 0,9% (1,1%)


NEWS
Την άνοδο της στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η «Χρυσή Ευκαιρία» η εφημερίδα μικρών αγγελιών θα κυκλοφορεί από την 1η Νοεμβρίου μια τοπική έκδοση με αγγελίες για την πόλη , με δύο εβδομαδιαίες εκδόσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Τιμή γνωριμίας , 1 ευρώ.

Προς τη θάλασσα «κατηφορίζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το NBA. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού υπογραφεί η σχετική συμφωνία εντός των επομένων ημερών , ενισχύοντας αρκετά την αθλητική φυσιογνωμία του σταθμού.

«Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Παγουλάτου από την εφημερίδα <<Αλλαγή>> της Πάτρας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ένα αντεργατικό πλαίσιο που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι εκδότες στην Πάτρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ


Short stories


Ένα ενδιαφέρον τοπίο. Τη Δευτέρα ξεκινάει ο Θέμα 989 ως προϊόν της συνεργασίας των επιχειρηματιών Δημήτρη Κοντομηνά και Γιώργου Μπόμπολα με την εισφορά σε πρόσωπα και την ανάληψη του management από την εφημερίδα «Θέμα» αναβαθμίζοντας τον ανταγωνισμό στο χώρο όπου κινούνται ο Σκάι 100,3 (Γ. Αλαφούζος- Β. Μαρινάκης) ο Real FM (Ν. Χατζηνικολάου, Α. Γ. Κουρής), ο ΑΝΤ1 (οικογένεια Κυριακού) ο City (ιδιοκτησίας Ρέστη με management από ΔΟΛ , ο Flash (Λαυρεντιάδης) και η ΝΕΤ (κράτος) . Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται η έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας «veto» από τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο , Θανάση Λάλα και άλλους, και στις 9 Νοεμβρίου η νέα απόπειρα του «Ελεύθερου Τύπου» με (μισθούς συμβάσεων) και 7 μέρες εκδόσεων από τους Αλέξη Σκαναβή (πρώην εντεταλμένος του Πήγασου) Δημήτρη Μπενέκου (πρώην διευθυντή του «Έθνος» ) με διευθυντή τον Γιάννη Μιχελάκη (πρώην διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1). Ακόμη στο τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση του «Capital» ως σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα από το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο και την ομάδα του www.capital.gr , ενώ επίσης και ο Αιμίλιος Λιάτσος σχεδιάζει άλλο ένα εβδομαδιαίου φύλλο. Το προφανές ερώτημα είναι αν χωράνε όλα αυτά τα νέα ΜΜΕ σε μια εποχή κρίσης. Οι απάντηση θα φανεί από όσους επιβιώσουν , διότι ως φαίνεται χρήματα για τις εκδόσεις των εφημερίδων υπάρχουν, όμως η τηλεοπτική διαφήμιση κοστίζει , όπως και οι προσφορές και η διαφημιστική αγορά τουλάχιστον για τον Τύπο παραμένει καθηλωμένη. Οι νέες κινήσεις συμπίπτουν με την πολιτική αλλαγή της ανόδου στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου συνεπώς ορισμένοι ίσως σπεύδουν να προκαταλάβουν θέσεις. Το ερώτημα είναι αν διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: