12.5.09

Προσφορές για τους New York Times

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Με τη Βασιλική Κοτζιά

Αυτή την εφημερίδα ποιος θα την πάρει; Σε μήλο της έριδος αναδεικνύονται οι New York Times. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας της showbiz David Geffen φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του 19% της εφημερίδας. Ενδιαφέρον όμως εκδηλώνει και η Google, η οποία εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής και για την Washington Post. Άλλος «μνηστήρας» είναι ο Μεξικανός μεγιστάνας της κινητής τηλεφωνίας Carlos Slim. Ωστόσο, οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες, καθώς ο εκδότης των Times, Arthur Sulzberger Jr. Δηλώνει ότι η οικογένειά του δεν επιθυμεί να πουλήσει την εφημερίδα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η εφημερίδα μάχεται με νύχια και δόντια ναι γλιτώσει τη χρεοκοπία και έχει ανάγκη μια χείρα βοηθείας.

Κάτι δεν πάει καλά στην…έπαυλη. Η Playboy Enterprises ανακοίνωσε απώλειες 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο αν αναλογισθεί κανείς ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι απώλειες ανέρχονταν σε 4,2 εκατομμύρια. Ο διευθύνων σύμβουλος Jerome Kern, έσπευσε βέβαια να εξηγήσει ότι μέρος των απωλειών οφείλεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα κουνελάκια θα πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για το…καρότο το επιούσιο!

Τον πρώτο Μουσουλμάνο επικεφαλής θρησκευτικών προγραμμάτων αποκτά το BBC. O Aaqil Ahmed, μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος του Channel 4, θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο τμήμα εκπομπών θρησκευτικού περιεχομένου. Στο παρελθόν είχε θητεύσει και πάλι στο BBC, στο τμήμα των ντοκιμαντέρ. Ο κύριος Ahmed είναι ο δεύτερος μη Χριστιανός που θα βρεθεί σε αυτό το πόστο, μετά τον αγνωστικιστή Alan Bookbinder, ο οποίος είχε ηγηθεί του τμήματος το 2001. Η επιλογή λέγεται πως έχει ήδη προκαλέσει γκρίνια από την πλευρά της Αγγλικανικής Εκκλησίας που εκφράζει φόβους για φίμωση της «χριστιανικής φωνής». Το τμήμα εκπομπών θρησκευτικού περιεχομένου παράγει κυρίως ενημερωτικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ με θέμα τη θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: