13.5.09

Ψηφιακή χωρίς πρόγραμμα

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο

«Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση προχωράει χωρίς συγκεκριμένη μεθοδολογία, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς να έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη χωροθέτηση και δημιουργία των υπόλοιπων 21 πάρκων κεραιών που θα ισχύσουν και κατά τη μεταβατική περίοδο» Είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων , Νίκητα Αλεξανδρίδη στον «Τύπο της Κυριακής» φανερώνοντας το πρόβλημα της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση «Δεν υπάρχει στρατηγική αποδοτικότερης αξιοποίησης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων», λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής ο οποίος σημειώνει πως «η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση γίνεται χωρίς κανένας σταθμός να έχει επίσημη άδεια ευρυεκπομπής»!

Ο Νικήτας Αλεξανδρίδης θεωρεί « μοναδική πρωτοτυπία, να δίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης άδεια εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και την άδεια για τη χρήση συχνότητας» «Οι συχνότητες είναι του κράτους, αυτό αποφασίζει αν θα δημοπρατηθούν ή όχι» και διεκδικεί για μερίδιο της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, να παραχωρεί τις άδειες στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. Τέλος ο Ν. Αλεξανδρίδης εκτιμά πως ο νόμος Ρουσόπουλου «θέτει αδικαιολόγητους φραγμούς επενδύσεων και εισόδου στην αγορά της ψηφιακής σε νεοεισερχόμενες εταιρίες και έχει σημεία τα οποία ενδεχομένως να κριθούν ως ενάντια στο δίκαιο του ανταγωνισμού και να αμφισβητηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Το αθλητικό πακέτο της ΕΡΤ

Μεταδόσεις σημαντικών αθλητικών γεγονότων και παρουσία στο Champion League και τη SuperLeague με τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης προβλέπει η ΕΡΤ για το 2009. Στον ετήσιο απολογισμό της για το 2008 που παραδόθηκε στο ΔΣ και στο μέτοχό της , το ελληνικό δημόσιο, αναφέρεται πως «οι μεγάλες προκλήσεις αφορούν στην κάλυψη των παγκόσμιων πρωταθλημάτων στίβου (Αύγουστος» και υγρού στίβου (Ιούλιος) του Confederations’ Cup (Ιούνιο) στο ποδόσφαιρο, των Μεσογειακών αγώνων και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ το Σεπτέμβριο». Ακόμη η ΕΡΤ θα συνεχίσει τις μεταδόσεις του Champions League , της SuperLeague και της Α1 μπάσκετ

Στο νέο πρόγραμμα θα υπάρχουν όλες οι εκπομπές πλην της «Μπασκετούπολης». Για την εκπομπή σημειώνεται πως στους «6 από τους 7 μήνες προβολής της απέδωσε θετικά σε όλες τις συγκρίσεις τηλεθέασης» όμως σταμάτησε «λόγω της συρρίκνωσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ από την Α1 μπάσκετ. Η ΕΡΤ στον απολογισμό της αναφερόμενη στην «Αθλητική Κυριακή» σημειώνει πως είναι «η εκπομπή με σταθερή υψηλή τηλεθέαση (που κυμαίνεται μεταξύ 17-25%) ενώ συχνά αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα στη ζώνη 22.00-00.00 σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κανάλια». «Η εκπομπή προσελκύει το ενδιαφέρον» και κατά την ΕΡΤ «ενισχύθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια» Σημειώνεται ακόμη πως συνολικά παρήχθησαν 38 εκπομπές με διάρκεια 152 ωρών και ότι «η εκπομπή λειτούργησε και ως pre-game των μεγάλων και κρίσιμων ντέρμπι 2 ώρες πριν την έναρξή τους, με ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στα γήπεδα που φιλοξενούσαν τις μεγάλες αναμετρήσεις»


Πρόεδρος ο Π. Γερακάρης

Χωρίς ανατροπές στην εκλογές του ΠΣΑΤ με τον Παύλο Γερακάρη να επανεκλέγεται . Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-Πρόεδρος: Γερακάρης Παύλος 317 (εκλέγεται),Κωνσταντακόπουλος Δημήτριος 141.
-Α΄Αντιπρόεδρος: Μυλωνάς Κωνσταντίνος 160 (εκλέγεται),Μαλισιώβας Δημήτριος 139, Τσίλκος Θωμάς 127, Σκουντής Βασίλειος 120.
-Β΄Αντιπρόεδρος: Αντωνόπουλος Αντώνιος 246 (εκλέγεται), Νταβέλος Θεόδωρος 244.
-Γενικός Γραμματέας: Ευσταθίου Δημήτριος 394 (εκλέγεται).
-Ταμίας: Αντωνίνης Αναστάσιος 397 (εκλέγεται).

-Μέλη: Τσώνης Νικόλαος 221 (εκλέγεται), Σπανέα Σπυριδούλα 218 (εκλέγεται), Παιδάκης Σωτήριος 190 (εκλέγεται), Μαμουζέλος Ιωάννης 187 (εκλέγεται), Βύζικα Αγγελική 173 (εκλέγεται), Μίνος Γεώργιος 169 (εκλέγεται), Παπανικολάου Δημήτριος 157 (εκλέγεται), Δέλκος Ιωάννης 154 (εκλέγεται), Γιαννόπουλος Νικόλαος 151, Διόγος Ευθύμιος 149, Περιβολάρης Παντελής 135, Λουκάς Λουκάς 127, Κομίνης Κωνσταντίνος 123, Τάτσης Γρηγόριος 122, Γαλάτσης Γιώργος 102, Παγανόπουλος Ανδρέας 46.

-Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό: Συνοδινός Νικόλαος 251 (εκλέγεται), Αθανασόπουλος Χρήστος 226 (εκλέγεται), Παπαγεωργίου Χαρίλαος 200 (εκλέγεται), Καρμοίρης Δημοσθένης 183.
-Δευτεροβάθμιο : Δάρας Ιωάννης 301 (εκλέγεται), Πατσουράκος Λάζαρος 272 (εκλέγεται), Λινάρδος Πέτρος 261 (εκλέγεται), Αντωνιάδης Νικόλαος 228 (εκλέγεται), Αργυρίου Ιωάννης 201 (εκλέγεται).
-Εξελεγκτική επιτροπή: Αλυσανδράτος Ευάγγελος 317 (εκλέγεται), Νταλούκας Απόστολος 282 (εκλέγεται), Νικόπουλος Νικόλαος 128 (εκλέγεται), Χρυσός Εμμανουήλ 108.


**Την παραίτηση του υπέβαλλε από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος ο γενικός της διευθυντής Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

**Ακύρωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την απόφαση επιβολής προστίμου της Δημόσιας Οικονομικής Yπηρεσίας ΦΑΕΕ Αθηνών, στο Alter , ύψους 6.927.659 ευρώ.



Short Stories

Ενδιαφέρουσα η σιωπή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για το «2%» Άραγε θα τοποθετηθεί καμία από τις παρατάξεις, ή είναι ένα θέμα που δεν αφορά τους δημοσιογράφους; Σήμερα πάντως στο κλειστό γυμναστήριο του TAEKWONDO, στο Παλαιό Φάληρο . **Κατάθεση ένστασης για την εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, από το δημοσιογράφο Νάσο Μπράτσο. **Λίγο πριν το καλοκαίρι, το Travel Channel «ταξιδεύει» όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα. Το ταξιδιωτικό κανάλι προβάλλεται στην χώρα μας μόνο μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα της nova. Μάλλον δεν θα τοποθετηθεί τώρα ο ΑΝΤ1 στη συνδρομητική τηλεόραση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: