7.5.15

"Ψάχνονται” για τον νέο επικεφαλής της ΕΡΤ



Σε εξέλιξη ο έλεγχος των αιτήσεων για το ΔΣ της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκριθεί 7 υποψηφιότητες για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λάμπης Ταγματάρχης. Η υποψηφιότητα  του πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, συγκέντρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τα πυρά πολλών στελεχών του κόμματος, ακόμη και υπουργών, αλλά και των απολυμένων της ΕΡΤ.


 Το προηγούμενο διάστημα, το Μέγαρο Μάξιμου, αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης έκαναν κρούσεις σε διάφορες προσωπικότητες για να αναλάβουν θέση ευθύνης στο ΔΣ της νέας ΕΡΤ, αλλά οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Καθώς ο χρόνος όμως  κυλάει αντίστροφα, η κυβέρνηση καλείται άμεσα να βρει το σχήμα που θα αναλάβει τη διοίκηση του νέου φορέα για να μπορέσει αυτό να εκπέμψει ξανά.


Ένα τμήμα του έργου είναι η διαδικασία πρόσληψης των απολυμένων της πρώην ΕΡΤ και η στελέχωση των θέσεων , μαζί με την προετοιμασία του προγράμματος. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει στον αέρα η ΕΡΤ, το συντομότερο δυνατόν. Καταληκτική ημερομηνία είναι, η επέτειος των δύο χρόνων από το λουκέτο, στις 11 Ιουνίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: