5.10.14

Καθεστώς …αυτοδιάλυσης στη ΝΕΡΙΤ!


Στην πράξη κατήργησε και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση. Το βασικό στοιχείο που θα υποτίθεται πως διασφάλιζε την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από κομματικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και την αρχική έγκριση της EBU,  το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας…αυτοδιαλύθηκε! 



Η απόφαση να απαγορευθεί, επί της ουσίας, η μετάδοση της κεντρικής ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ, προκάλεσε και την παραίτηση του αντιπροέδρου του Εποπτικού, Ανδρέα Ζούλα, μετά από εκείνες του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου του ΔΣ, Αντώνη Μακρυδημήτρη, του αναπληρωτή, Ροδόλφου Μορώνη και του μέλος του ΕΣ, Χρήστου Χωμενίδη. Στην επιστολή παραίτησης του, ο Α. Ζούλας, αναφέρει πως αν και το ΕΣ είχε αποφασίσει ομόφωνα να καταδικάσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, η απόφαση αυτή έμεινε “μυστική”. Μάλιστα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, αργά χθες το απόγευμα και αφού είχε προηγηθεί η ανακίνηση του θέματος.

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις  των ανώτατων στελεχών διοίκησης της εταιρείας πιστοποιούν πως η ΝΕΡΙΤ συνιστά ένα κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας, που δεν είναι συμβατός με την αποστολή που περιγράφεται στο Σύνταγμα και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τους φορείς δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί με τα χρήματα που πληρώνουν όλα  τα νοικοκυριά της χώρας και ήρθε υποτίθεται να αντικαταστήσει την “προβληματική” ΕΡΤ.  Η αντισυνταγματική πλέον λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, υπό την ανοχή του ΕΣΡ, και τη σιωπή του Κοινοβουλίου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Και εδώ άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: