23.1.14

Στη ΝΕΡΙΤ το Mundial



 Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 και ο διαγωνισμός της Eurovision τον προσεχή Μάιο θα μεταδοθούν από τη ΝΕΡΙΤ, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν  η EBU και το Ειδικός Διαχειριστής τη ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, με την οποία αναγνωρίζεται ως μεταβατικός φορέας Δημόσιας Τηλεόρασης, η ΔΤ. Και τα δύο γεγονότα είχαν εξασφαλιστεί, μέσω της EBU από την ΕΡΤ .


Πρόκειται για εντυπωσιακή μεταστροφή της EBU  η οποία παρακάμπτει τη Συνθήκη του Άμστερνταμ, αναγνωρίζοντας τη λειτουργία ενός μορφώματος που τελεί υπό κυβερνητικό έλεγχο, ως δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Η EBU, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού παρείχε τεχνική βοήθεια στην ΕΡΤ των εργαζομένων να μεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, μετά το λουκέτο της ΕΡΤ. Η  συνεργασία EBU-ΕΡΤ εργαζομένων τελείωσε με τη μετάδοση του προγράμματος της ΔΤ.

Η συμφωνία EBU-Μάναλη προβλέπει πως η ΔΤ, όπως αναφέρεται στη  σχετική ανακοίνωση  πως θα είναι ο μεταβατικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας. Η ΔΤ αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιότερες δεσμεύσεις της ΕΡΤ, αλλά και τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σε όλα τα μέλη της EBU”. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, δίνεται η δυνατότητα στη Δημόσια Τηλεόραση να συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές που τελούνται υπό την αιγίδα της EBU και να έχει πρόσβαση στο ειδησεογραφικό υλικό που συνεισφέρουν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα.



 Η συμφωνία θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της ως πλήρες μέλος στην οικογένεια της EBU, κάτι που  θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος. Μέχρι τότε, και αν παραμείνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην εξουσία, η ΔΤ θα εκπέμπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: