12.12.13

Δημοσιογραφικός Οργανισμός …Ψυχάρη


Ο Σταύρος Ψυχάρης υλοποιεί  την επόμενη μέρα του ΔΟΛ. H μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία της χώρας την περασμένη Δεύτερα, άλλαξε και τυπικά χέρια από την οικογένεια Λαμπράκη στην οικογένεια Ψυχάρη. Το σύνολο των μετοχών του ΔΟΛ πουλήθηκε από το Σταύρο Ψυχάρη, σε μια δική του εταιρεία, τη «Σ. Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης». Κίνηση εξόχως συμβολική και ουσιαστική, αφού ο Χρήστος Λαμπράκης, πολύ πριν πεθάνει είχε παραδώσει τη σκυτάλη στο Σταύρο Ψυχάρη.


Η «Σ.Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημερώσεως» απέκτησε το σύνολο των μετοχών του ΔΟΛ (33.718.750 μετοχές) έναντί ποσού 21 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκε η απόφαση για την έξοδο του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο, και η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου των μετοχών από το Σταύρο Ψυχάρη, με την εξαγορά των ποσοστών που είχαν οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι. Μεταξλυ αυτών ήταν και ο Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος πριν από την  προφυλάκισή του, είχε συμβάλει στην ενίσχυση του οργανισμού αποκτώντας υψηλό ποσοστό του και εξαγοράζοντας εταιρείες που δεν ταίριαζαν πλέον στις δραστηριότητες του ΔΟΛ.


Η μεταβίβαση αυτή των μετοχών είναι ακόμη ένα ακόμη ένα βήμα στο σχέδιο «διάσωσης» του ΔΟΛ, εν μέσω της διαδικασίας φτωχοποίησης της χώρας. Ο Σταύρος Ψυχάρης, διαπραγματεύεται την λήψη ενός ομολογιακού δανείου για το ΔΟΛ, ενώ με την εταιρεία εκτός χρηματιστηρίου, θα μπορεί να την ενισχύσει οικονομικά πιο άμεσα και χωρίς τον έλεγχο της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.  Στο ενδιάμεσο, ανοικτές είναι οι συζητήσεις τόσο για το μέλλον του Mega, όσο και για μια ενδεχόμενη συγχώνευση με τον Πήγασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: