15.11.13

Η “άλωση” των ...υπερχρεωμένων ΜΜΕ




«Σχέδιο άλωσης» των ΜΜΕ διαβλέπει η εφημερίδα «Τα Νέα» του ομίλου ΔΟΛ πίσω από τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη λειτουργία των ΜΜΕ. «Το ζόρι του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε τυχαίο, ούτε ανιδιοτελές. Υπηρετεί ένα σχέδιο ελέγχου του Τύπου, το οποίο ξετυλίγεται απροκάλυπτα, αν και άγαρμπα, την τελευταία διετία”, γράφουν “Τα Νέα” σε απάντηση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της “Αυγής”, για “κίτρινη  δημοσιογραφία”


“Η θεωρία ενός υποτιθέμενου «αμαρτωλού τριγώνου» κυβέρνησης, τραπεζών και μέσων ενημέρωσης που επανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στη Βουλή δεν είναι παρά κακοχωνεμένη ανακύκλωση ανάλογων δοξασιών που διακινούσε ή άκρα Αριστερά στη Λατινική Αμερική πριν από 15-20 χρόνια”, είναι η θέση της εφημερίδας του ΔΟΛ, ο οποίος με τη σειρά του συμμετέχει στο Mega.


Όμως, μόλις πρόσφατα, πριν από μια βδομάδα παρατάθηκε το ...προσωρινό καθεστώς» λειτουργίας του συνόλου των ιδιωτικών σταθμών, και στην ψηφιακή εποχή, ενώ εκκρεμεί και ο διαγωνισμός για τον πάροχο δικτύου περιεχομένου όπου τον πρώτο λόγο έχει η Digea, η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τις καταγγελίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, έξω από την κεντρική πύλη του Ραδιομέγαρου της ΕΡΤ, για προπηλακισμούς από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και τη μαρτυρία της Ραχήλ Μακρή. Η σεξιστική αποτύπωση του γεγονότος από το σκιτσογράφο των «Νέων»,  Δημήτρη Χαντζόπουλο, όξυνε την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: