13.7.13

“Κυβέρνηση” 4ετίας Nova-SuperLeague




Συμφωνία ορόσημο μεταξύ Nova και  SuperLeague.  Το «ναι» των 17 ομάδων  από τις συνολικά 18,  στην πρόταση για επέκταση του συμβολαίου κεντρικής διαχείρισης κατά δύο έτη δείχνει πως σε μια εποχή οικονομικής ανασφάλειας κανείς δεν θέλει να γκρεμίσει αυτό που με κόπο έχει χτιστεί. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίστηκε ανάμεσα στις ομάδες και στην εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, φάνηκε πως έχει ισχυρές βάσεις και βούληση , η οποία ίσως και να μην ήταν ορατή τα προηγούμενα.


Η αποδοχής της πρόταση της Forthnet/nova επεκτείνει το συμβόλαιο της Superleague ως την τηλεοπτική σεζόν 2016-2017, επαναπροσδιορίζει το παιχνίδι στη συνδρομητική τηλεόραση. H nova κρατάει για τα  επόμενα 4 χρόνια το πρωτάθλημα που μιλάει ελληνικά και συνεπώς τους συνδρομητές της, για τους οποίους καραδοκούσε  ο ΟΤΕ TV. Η Nova έχοντας τη SuperLeague, το  Champions League, το  Europa League και τη  Euroleague στο μπάσκετ έχει το καλύτερο κομμάτι των αθλητικών γεγονότων που ενδιαφέρουν το ελληνικό κοινό. Ταυτόχρονα είναι ισορροπημένο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, καθώς η εταιρεία διαθέτει συμφωνίες με τα μεγαλύτερα στούντιο των ΗΠΑ, με ταινίες και σειρές πρώτης προβολής.


Ο ΟΤΕ από τη δική του πλευρά καταγράφει την απόκτηση των δικαιωμάτων της Premier League και μαζί τα δικαιώματα του Ισπανικού, του Ιταλικού και του Γερμανικού πρωταθλήματος και της Football League έχει το υπόλοιπο κομμάτι των μεταδόσεων. Επωφελείται και από το λουκέτο στην ΕΡΤ και το Σεπτέμβριο μαζί με τον ΑΝΤ1 θα μεταδίδει αγώνες του  Eurobasket από τη Σλοβενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: