19.4.13

“Ψήφος εμπιστοσύνης” στο Mega




Χρήματα στα ταμεία του Mega για να βγει η χρονιά. Χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Mega έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην τηλεοπτική εταιρεία εγκρίνοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 20 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.


Είναι το τρίτο πακέτο χρηματοδότησης του καναλιού μέσα σε μια διετία, το οποίο μπορεί  να φτάσει έως και τα 40 εκατ. ευρώ !  Η πρώτη αύξηση, κατά 10 εκατ. ευρώ, έγινε  μέσα στο 2012, η οποία αρχικά ήταν προσδιορισμένη για 15 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια το Mega πέτυχε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού του με ένα νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, πριν οι τράπεζες εμπλακούν στην υπόθεση των συγχωνεύσεων. Από αυτά τα 98 εκατ. ευρώ, μόλις 10 εκατ. ευρώ, πήρε η Τηλέτυπος, τα οποία και διέθεσε άμεσα για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις της, στις εταιρείες παραγωγής που ελέγχουν οι μέτοχοί της.  

Εφόσον η αύξηση εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς του Χρηματιστηρίου, τότε θα κληθούν οι μέτοχοι να βάλουν τα χρήματα που αναλογούν στο ποσοστό τους. Οι τρεις βασικοί μέτοχοι,  ΔΟΛ, Πήγασος και όμιλος Βαρδινογιάννη έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων πως θα συμμετάσχουν στην αύξηση και θα διατηρήσουν το ποσοστό τους για έξι μήνες συνεπώς μπορεί κανείς να εικάσει πως προς το παρόν δεν θα δούμε συγχωνεύσεις.
Δεν μπορούν όμως να αποκλειστούν στη συνέχεια, καθώς η διαφημιστική αγορά υποχωρεί με ρυθμούς μεγαλύτερους των περικοπών που κάνει το Mega, όπως είπε και ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Ηλίας Τσίγκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: