7.4.13

“Game of Thrones” ή «Σουλεϊμάν»;






 Η φθορά της ελεύθερης τηλεόρασης δημιουργεί κοινό στη συνδρομητική. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι συνδρομητές σε nova, ΟΤΕ TV και  HOL TV φτάνουν τους 479.000, οι οποίοι πληρώνουν, για να παρακολουθήσουν  καλές ταινίες και σειρές και αθλητικό θέαμα.


H nova είναι η παλαιότερη και έχει την πρωτοκαθεδρία με 397.281 συνδρομητές σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό του έτους 2012 που ανακοίνωσε στους επενδυτές. Ο ΟΤΕ από την πλευρά δήλωσε πως διαθέτει περίπου 120.000 συνδρομητές ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η HOL TV  έχει 28.000. Εδώ βέβαια χρειάζεται μια απαραίτητη διευκρίνιση καθώς δεν είναι σαφές πως πληρώνουν όλοι οι συνδρομητές, καθώς ορισμένοι απλώς έχουν πάρει πακέτα που έχουν και δωρεάν παρακολούθηση για ένα χρονικό διάστημα του προγράμματος.  Καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει τα χαμηλότερα πακέτα που βοήθησαν τη nova και τον  ΟΤΕ TV να εγγράψουν κι άλλους συνδρομητές, η δορυφορική αναμετάδοση που εξασφαλίζει σε γενικές γραμμές καλό σήμα και σίγουρα η ένδεια των ελεύθερων σταθμών. 

Οι επιλογές των μεγάλων σταθμών, μετά την κατάρρευση της διαφήμισης να μεταδίδουν επαναλήψεις ή δωρεάν τούρκικα σίριαλ έστειλαν πολύ κόσμο στη συνδρομητική. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στο  Game of Thrones του αμερικανικού δικτύου  HBO, τα επεισόδια του οποίου 48 ώρες αργότερα μεταδίδονται από τη nova και το «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή».

Η ανάγκη του κοινού για καλή τηλεόραση στις οποία περιλαμβάνονται και οι αξιόπιστες ειδήσεις, εκτιμάται πως μπορεί να ωθήσει τις πλατφόρμες να παράγουν περισσότερα τηλεοπτικά προϊόντα, ενώ μέχρι τώρα παραμένουν  μόνο στο αθλητικό πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: