28.1.13

Στην TV ο αγώνας είναι στημένος, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να συμμετέχει

"Με γκολ από τα αποδυτήρια" χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εμφανίσεις των στελεχών τους στην τηλεόραση. Κατεβαίνουν σε αγώνες όπου ο διαιτητής είναι στημένος, ο αντίπαλος παίζει βρώμικα, ενώ η εξέδρα πετάει μπουκάλια σε κάθε ευκαιρία. Εξαίρεση αποτέλεσε η ιστορία με το μονταρισμένο βίντεο σε βάρος του βουλευτή Διαμαντόπουλου, όπου η  αλήθεια αποκαλύφθηκε από το  YouTube και ανάγκασε τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε υπαναχώρηση, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες τους, από τη βαριά παραβίαση της νομοθεσίας.

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ είναι λίγο περίεργη. Ο ενιαίος Συνασπισμός  (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού) σε συνεργασία με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, η οποία και ανέδειξε τον Α. Σαμαρά, συνηγόρησε στην παράδοση της ιδιωτικής τηλεόρασης στους ιδιώτες, χωρίς καμία προϋπόθεση ή κανόνα.


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Παπαδημούλης ή ο Ν. Βούτσης με ερωτήσεις τους έχουν καταδείξει την ανομία που επικρατεί στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία, πλην όμως η κοινοβουλευτική ομάδα  εξακολουθεί να τους δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Επιπλέον, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πυρήνας του που είναι ο Συνασπισμός, "λατρεύουν" τους θεσμούς, έχουν εγκαταλείψει το ΕΣΡ στη μοίρα του και ως και σήμερα δεν έχουν ζητήσει από το μέλος που πρότειναν πριν σχεδόν 11 χρόνια, να παραιτηθεί από τη στιγμή που έχει λήξει η θητεία του.

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε τις εντυπώσεις όταν είπε το "όχι" στο Mega στην τηλεοπτική πρόσκληση για συνέντευξη, στέλνοντας ένα μήνυμα και προς την ιδιοκτησία του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει σε σχέση με τα ΜΜΕ. Να έχει το "πάνω παράθυρο" όπως ζήτησε βουλευτής του και ό,τι λένε να αποτελεί τροφή και υλικό σε βάρος του κόμματος.
'Η να επιλέξει την "αγρανάπαυση" μέχρι να αποκτήσουν το στοιχειώδες. Πέντε κοινές θέσεις!

Το πραγματικό πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το παιχνίδι είναι στημένο και δεν χρειάζεται να είναι ειδικός για να το διαπιστώσει. Επιπλέον πολλοί εκ των στελεχών του προετοιμάζονται για το πως θα κυβερνήσουν με φόβο "να καούν στο ζέσταμα".  Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για το ΣΥΡΙΖΑ, με τη στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις που επιδεικνύει, να είναι πρώτο κόμμα και να μην μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εύθραυστη εσωτερική τους ισορροπία.

Συνεπώς, πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στην τηλεόραση και  να δουλέψει έξω στην κοινωνία, με στοχοπροσύλωση και στο Internet φτιάχνοντας μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: