27.1.13

Χωρίς απόφαση η ΕΡΤ για το Champions League




Σε διαπραγματεύσεις με την TEAM βρίσκεται η ΕΡΤ, υπό το Νίκο Σίμο. Στόχος είναι το «κούρεμα» της υφιστάμενης συμφωνίας των 32,3 εκατ. ευρώ  για τα δικαιώματα του  Champions League, την οποία υπέγραψε διοίκηση Στεφάνου  Ταγματάρχη και κατήγγειλαν ο υφυπουργός, Σίμος Κεδίκογλου και το Mega , αν και ήταν κατά 20%  φθηνότερη συγκριτικά με εκείνη της διοίκησης του Χ. Παναγόπουλου.


Οι συζητήσεις με την TEAM συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα, καθώς και για την εταιρεία μάρκετινγκ η υπόθεση «ΕΡΤ» είναι σημαντική για τις σχέσεις με την  UEFA.  Η TEAM  δεν θέλει να διαρρήξει τις σχέσεις με την  UEFA και για αυτό δεν επιθυμεί να υποχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία,  έχοντας ήδη αποδεχθεί πριν από μισό χρόνο μια φθηνότερη κατά 20% σύμβαση.  Στο ΔΣ της ΕΡΤ που έγινε χθες δεν φαίνεται να ελήφθη κάποια απόφαση για τη στρατηγική της ΕΡΤ, της οποίας τα μέλη του ΔΣ της  ΕΡΤ αν υλοποιήσουν τη σύμβαση κινδυνεύουν να βρεθούν με τις ίδιες κατηγορίες  που βαραίνουν τους, Σ. Στεφάνου και Λ. Ταγματάρχη. Για οποιοδήποτε άλλο δρόμο η ΕΡΤ κινδυνεύει να χάσει τους αγώνες του  Champions League, τα χρήματα που έχει δώσει και να καταβάλει και αποζημίωση στην περίπτωση που χάσει τη δικαστική μάχη.

Στην περίπτωση που η συμφωνία ακυρωθεί για ένα διάστημα δεν θα μεταδίδονται οι αγώνες ενώ στη συνέχεια η  TEAM θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό με τους εναπομείναντες ενδιαφερόμενους και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κλειδωθεί όλο το ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό θέαμα σε μια πλατφόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: