29.1.13

Κινητικότητα για το Flash


Short stories 29.01.2013 

Σε ακρόαση καλεί σήμερα την ιδιοκτησίας του Flash το  ΕΣΡ για παροχή διευκρινίσεων ύστερα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για το απλήρωτο προσωπικό. Υπενθυμίζουμε πως πλέον  ο νόμος πρόβλεπε πως η άδεια μπορεί να περάσει με απόφαση υπουργού (!) η άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού εφόσον προηγηθεί μετά από αίτηση στο ΕΣΡ  από το 50,01% των εργαζομένων εκ των οποίων το 1/3 είναι υποχρεωτικώς δημοσιογράφοι. Η νομολογία  βέβαια ορίζει ρητά πως τις άδειες χορηγούνται από το ΕΣΡ , η οποία και είναι ανεξάρτητη διοικητική Αρχή.



**Δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, μεσα από μικτές παραγωγές. Το ενδεχόμενο να βγαίνουν ως και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ με δημοσιογράφους που θα πληρώνονται από ιδιωτικές εταιρείες, με η μέθοδο των “μικτών παραγωγών” εξετάζουν στην κυβέρνηση.

**Ο λόγος είναι πως οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου λήγουν σε 10 μέρες και η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε μια φόρμουλα για την παραμονή τους στην εταιρεία, αν και πρόκειται για δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εκπομπές ή βγάζουν προγράμματα στον αέρα.

**Άλλες 3 απολύσεις στην “Ημερησία” του ομίλου Πήγασου.  Η εκδοτική εταιρεία έχει ζητήσει και νέες μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μετατροπής του φύλλου σε εβδομαδιαίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: