26.1.13

Εργαζόμενοι "<<Πάρτι με προκλητικές και χρυσοφόρες συμβάσεις στην ΕΡΤ"


Short stories 26.01.2013


Σε 6ώρες κυλιόμενες στάσεων εργασίας, από  αυτή τη Δευτέρα προχωρούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ζητούν την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασία, αρνούμενοι το περιεχόμενο της προτεινόμενης κοινής υπουργικής απόφασης. η οποία “στην ουσία καταργεί κάθε θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων δημοσιογράφων”. Ζητούν επίσης  “να σταματήσει το «πάρτι» των προκλητικών και χρυσοφόρων μικτών παραγωγών”, επισημαίνοντας πως “οι δημοσιογράφοι να εργάζονται χωρίς τη κάλυψη του ασφαλιστικού τους φορέα”!



**Εν αναμονή εξελίξεων σε ΔΟΛ, Πήγασο και Mega. Μεταξύ των μετόχων των 3 ομίλων και  εταιρειών υπάρχει έντονη κινητικότητα, αλλά και εκνευρισμός, για το μέλλον με ανοιχτά τα σενάρια συνεργασίας αλλά και «διαζυγίων».


**Η δεοντολογία πάει περίπατο αυτές τις μέρες. Και στο σφάλμα αυτό υπέπεσε και ο ΑΝΤ1 ο οποίος στην εκπομπή του Π. Κωστόπουλου, έδωσε τη δυνατότητα στον εκδότη Δ. Ρίζο να μιλήσει για το λουκέτο του «Αδέσμευτου» χωρίς, να απευθυνθεί και στους εργαζόμενους. Κι εκείνοι απάντησαν ως εξής:

**“Δεν διέφυγε τέλος της προσοχής μας η πόρτα που επέλεξε να χτυπήσει για να βρει βήμα και να αρθρώσει και πάλι μια σειρά από ψευδη και ανυπόστατα «κατηγορώ» κατά των εργαζομένων του. Όλοι θυμόμαστε τις περιπέτειες των συναδέλφων από τις  εκδοτικές επιχειρήσεις του Πέτρου Κωστόπουλου, με τα αιφνίδια λουκέτα σε αυτές” 

Δεν υπάρχουν σχόλια: