25.1.13

Στην ΕΡΤ γίνονται προσλήψεις με μέσο μισθό 3.500 ευρώ. Η ΕΡΤ εξαιρείται διότι έχει "δικά μας παιδιά".
Ας θυμηθούμε ποιος είναι ο "καλοπληρωμένος στρατός των ημετέρων στην ΕΡΤ"

"Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις", δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αποφασίσει πολιτική επιστράτευση . Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνει, ο καθηγητής υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Τα ίδια αναμεταδίδουν τα media ασκώντας σκληρή κριτική στους συνδικαλιστές μιλώντας για τις αποδοχές τους.  Ως εδώ καλά.

Αλλά για να δούμε, ισχύουν τα όσα λέει η κυβέρνηση κάνοντας παράλληλα, επίδειξη  δύναμης με τα ΜΑΤ.
Υπάρχει η  περίπτωση της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ, Τελης Σαμαντάς μετά τις τελευταίες αλλαγές διευθυντών στην ΕΡΤ, δηλώνει : “Δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα”. Αυτή είναι η πρώτη εξαίρεση στην ΕΡΤ.


Η κρατική ραδιοτηλεόραση παραμένει, ως ΔΕΚΟ, στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών , άρα  υπό την άμεση εποπτεία της Τρόικα, κάνει διαρκώς προσλήψεις και εκτός ενιαίου μισθολογίου είτε με το καθεστώς ΠΕΘ είτε με μικτές τηλεοπτικές παραγωγές.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους που είναι σήμερα στην ΕΡΤ, και ανέβηκαν στο Ραδιομέγαρο, μετά τις εκλογές λαμβάνουν 4.000 ευρώ μικτά και εγκαλούν τους συνδικαλιστές για τις αποδοχές τους.  Η σχετική λίστα  δημοσιεύτηκε  τον Οκτώβριο (www.edromos.gr )και έκτοτε διευρύνεται . Οι αμοιβές μάλιστα ορισμένων εξ αυτών προσπερνούν και εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και έγιναν τώρα.  Ακόμη και σήμερα στην ΕΡΤ δημοσιεύονται στη Διαύγεια τα ονόματα αναπληρωτών διευθυντών και λοιπών συγγενών δίπλα στους πολιτικούς φίλους και αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και  στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
  
Όμως ο Γιάννης Στουρνάρας που μιλάει για την αξιοκρατία είναι πειστικός.  Αλλά μάλλον  δεν κοιτάζει τα βιογραφικά των συμβούλων  και στελεχών της ΕΡΤ, την οποία εποπτεύει. Όταν προσλαμβάνονται άνθρωποι με ειδικότητα στη γραφομηχανή και λαμβάνουν 3.000 ευρώ μικτά  και με κριτήριο το νομό Εύβοιας,  είναι δυνατόν να θέλει κάποιος με 40 χρόνια δουλειά να φτάσει τα 2.400 ευρώ μικτά;   


Η ΕΡΤ λοιπόν είναι η πρώτη μεγάλη εξαίρεση στις “εξαιρέσεις που δεν δέχεται ο πρωθυπουργός. Εάν οι δημοσιογράφοι είναι στοιχειωδώς σοβαροί θα πρέπει να αναζητήσουν όχι μόνο τα στοιχεία που διοχετεύουν οι κυβερνητικές πήγες, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γαλάζια λαίλαπα? Όχι ακριβώς.....

Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ συντριπτική είναι η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φ τ ώ χ ε ι α ς και της σ τ έ ρ η σ η ς στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η παράταξη ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μέρος του ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 11,7% και 2 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) λαμβάνει 9,2% και 2 έδρες και η παράταξη Εσωτερική Παραγωγή ΕΡΤ με κορμό σκηνοθέτες της κρατικής τηλεόρασης 7,5% και 1 έδρα.

Δύο λόγια για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με π λ α σ τ έ ς βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και ε κ ε ί ν η που εργάζεται στην ΕΡΤ) ε π ί δ ο μ α λευχαιμίας για την υ γ ι έ σ τ α τ η κόρη του και ε π ί δ ο μ α τέκνου για την π α ν τ ρ ε μ έ ν η κόρη του.

Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

Γιατί δεν λέτε για την 'συμβασιούχο' Πόπη Τσαπανίδου που αμειβόταν με 956 ευρώ τη μέρα!
143.514 ευρώ για το εξάμηνο!
Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, ήταν το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα …έπαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος για την εκπομπή της. μακάρι να ήταν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι!

Το στυλάκι Είμαι γενναία ΠασοκοΣυριζαία, Τα τσάκωσα πάρα πολύ χοντρά όταν ήμουν στο Δημόσιο, Αφού μου τα έδιναν να μην τα έπαιρνα? Χαζή είμαι? Αλλά έχω γίνει πυρ και μανία γιατί ο ... πενιχρός μισθουλάκος μου έχει γίνει βούκινο σ'όλα τα ΜΜΕ και υπονομεύει την συνοχή του λαϊκού κινήματος Και τι θα πω τώρα στον Αλέξη? είναι λίγο υποκριτικό

Καμαρώστε και βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=tcQoWjDY1dI