2.5.12

Έλεγχος στους παλαιούς ανέργους- απογραφή για όλους

Ανακοίνωση ΕΔΟΕΑΠ 

Όλοι  οι άνεργοι συνάδελφοι μέλη  του ΕΔΟΕΑΠ καλούνται   σε Απογραφή/ Έλεγχο της ασφαλιστικής τους  μερίδας στα γραφεία μας , σε Αθήνα  και Θεσσαλονίκη. Ο έλεγχος πραγματοποιείται   σε συνέχεια της υπ αριθ. 10 της 12-3-2012 απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων, άνεργων, εργαζόμενων , συνταξιούχων και φυσικά, η βιωσιμότητα του Ταμείου μας.


Σε απάντηση ερωτημάτων , που τέθηκαν από ανέργους στις Υπηρεσίες μας μετά  την ανακοίνωση σειράς μέτρων  στο  πλαίσιο σχεδίου για τη διάσωση του Ταμείου μας, καθώς και ανεύθυνων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων,  η Διοίκηση του Οργανισμού  απαντά προς κάθε κατεύθυνση ότι:  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.
Με δύο αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις:
Ø      Να είναι πραγματικά άνεργοι και
Ø      Nα καταβάλουν την   από το Νόμο και το  Καταστατικό ρητά προβλεπόμενη κάθε φορά  μηνιαία ασφαλιστική εισφορά    (€ 43,80).

Ο πραγματικά άνεργος, συνεπής στις νόμιμες υποχρεώσεις του συνάδελφος καθώς και η οικογένειά του, προστατεύονται  από τον ΕΔΟΕΑΠ,  ισότιμα με τον εργαζόμενο ή τον συνταξιούχο μας!


Κάθε άλλη ερμηνεία  είναι ανεύθυνη και αποτελεί ύποπτη εκμετάλλευση ενός πολύ ανθρώπινου , ευαίσθητου και σημαντικού ζητήματος του Κλάδου μας , ιδιαίτερα όταν προέρχεται από συνυπεύθυνους για την ύπαρξη του....

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ  θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με  άμεση φραγή  στη μερίδα  Περίθαλψης όσων δεν εμφανίζουν στο ηλεκτρονικό πλέον σύστημα ελέγχου του Τομέα Εσόδων εισφορές από μισθολογική κατάσταση Μέσου που υποβάλουν  νομίμως όλοι οι εργοδότες κάθε μήνα. Εξαιρούνται από την άμεση φραγή όσοι έμειναν άνεργοι από την 1/1/2009 και μετά και είναι συνεπείς στην καταβολή του μηνιαίου ασφαλίστρου. 

Στις 31/12/2011 ο αριθμός  αυτών των μελών ανέρχονταν σε 1.300 περίπου και με τις οικογένειες τους όλοι μαζί 4.500 περίπου άτομα, δηλαδή στο 1/4 του συνολικού ασφαλιστικού πληθυσμού του ΕΔΟΕΑΠ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, με ευαισθησία απέναντι στους συναδέλφους που έχασαν την εργασία τους λόγω της Κρίσης, τόνισε στην ανακοίνωση της, ότι όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους  από το 2009, εξακολουθούν σήμερα να είναι άνεργοι και για χρονικό διάστημα μιας 5ετιας, θα ελεγχθούν ΑΛΛΑ και θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της καλώς εννοούμενης Αλληλεγγύης ,  ώστε να διευκολυνθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προς τον ΕΔΟΕΑΠ υποχρεώσεις τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο διάστημα της 5ετιας, δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος της επιδοτούμενης από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ανεργίας τους.

Άνεργοι από το 1992 μέχρι το 2008 ( 302 τον αριθμό σήμερα)   θα ελεγχθούν με κριτήριο την  εν τω μεταξύ πιθανή αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού ή και την εξαπάτηση του Ταμείου και φυσικά θα καταλογιστούν οι αναλογούσες νόμιμες  εισφορές .

Κάθε άλλη ερμηνεία είναι υποκριτική , ιδιαίτερα καθώς η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει επισημάνει το πρόβλημα  από τον Ιούνιο του 2009 , έχει παραδώσει πλήρη αναλυτικά και  μηχανογραφημένα στοιχεία σε  όλες τις Ενώσεις , έχει επανειλημμένα ζητήσει να καταβληθούν τα χρωστούμενα και απαιτητά από τον νόμο ασφάλιστρα των ανέργων μας από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου  και έχει εισπράξει σιωπή και αδράνεια !

Διευκρινίζεται ότι:  η ΕΣΗΕΜΘ, η ΕΠΗΕΑ και  η ΕΠΗΕΘ,  οι 3 από τις 4 Ενώσεις μας και οι Πρόεδροι τους:  Μ. Βοϊτσίδης, Μ. Γκανάς και  Γ. Τζάγιας  έχουν από  μήνες απαντήσει θετικά στο αίτημα μας.
Αντίθετα ,η   ΕΣΗΕΑ σωπαίνει και εκδίδει , μετά από  20 τουλάχιστον χρόνια διχόνοιας, την πρώτη ομόφωνη  απόφαση των διοικούντων την οδό Ακαδημίας!!! Τα συμπεράσματα στην κρίση όλων...

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Απογραφής / Ελέγχου των ανέργων του ΕΔΟΕΑΠ :
1. Για όσους αποδειχθεί ότι έχουν αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό θα σταλεί αίτημα διαγραφής τους από τα Μητρώα των οικείων Ενώσεων.
2. Για όσους αποδειχθεί ότι η εργασία τους είναι ασφαλιστέα σε άλλο Ταμείο θα παραμείνει φραγή στη μερίδα Περίθαλψης  και θα επανέλθουν όταν αναλάβουν εκ νέου εργασία ασφαλιστέα στον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα των Κλάδων επικούρησης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης    διατηρούνται στο ακέραιο και θα συνυπολογιστούν με την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού τους βίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί  διαδοχικής ασφάλισης.  
3. Για όσους δεν έχουν καταβάλει την από το νόμο προβλεπόμενη  εισφορά θα γίνει καταλογισμός πλέον των νομίμων προσαυξήσεων.
4. Όσοι δηλώσουν και αποδείξουν πλήρη αδυναμία καταβολής του χρέους τους θα ενταχθούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, ώστε να διευκολυνθούν .
5. Σε όσους  αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη άμεσης ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης ή και νοσηλείας ο ΕΔΟΕΑΠ θα σταθεί αρωγός στο πλαίσιο των κοινωνικών και ασφαλιστικών ευθυνών του.
6. AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ :
§                Εκκαθαριστικά σημειώματα αρμοδίας Δ.Ο.Υ των ετών της ανεργίας και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης έτους 2012 (εφόσον έχει κατατεθεί), ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία σε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για όλα τα έτη.
§                       Υπεύθυνη δήλωση ότι ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε καθεστώς ανεργίας και δεν έχει δικαίωμα ασφάλισης για τον κλάδο περίθαλψης σε κανέναν άλλο ασφαλιστικό φορέα ή το Δημόσιο.

Άνεργοι που εργάζονται και  παραπλανούν το Ταμείο  μας,   ασφαλισμένοι στον κλάδο ασθενείας του Ταμείου μας  που δεν καταβάλουν την από το Καταστατικό μας προβλεπόμενη  εισφορά τους,   εργαζόμενοι που έχουν από χρόνια αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά συνεχίζουν να νέμονται τις Παροχές του Ταμείου, εισπράττοντας χωρίς να καταβάλουν εισφορά  σε βάρος των άλλων ασφαλισμένων και του ΕΔΟΕΑΠ,  θα  βρουν αντιμέτωπους όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ αλλά κάθε υγιώς σκεπτόμενο  , υπεύθυνο και συνεπές μέλος μας!

Είναι βαρύτατη προσβολή για τους ίδιους τους άνεργους δημοσιογράφους, για ολόκληρο τον κλάδο, αλλά και συνολικά για την δημοκρατική ενημέρωση να διατηρούνται και συνεχώς να διευρύνονται με υποκριτική ανοχή και απίστευτο στρουθοκαμηλισμό, τα φαινόμενα παραποίησης της πραγματικότητας και αντιποίησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
Μέχρι πότε επιχειρηματίες, εκδότες και συνεκδότες έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, υπάλληλοι κρατικών υπηρεσιών και κάθε λογής ιδιωτικών εταιριών και πάσης φύσεως ετεροεπαγγελματίες, θα παριστάνουν τους άνεργους δημοσιογράφους;
Μέχρι πότε και γιατί εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε παραδοσιακά και νέα Μέσα θα υποχρεώνονται να εμφανίζονται ως άνεργοι κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους, τα ασφαλιστικά ταμεία τους και την κοινωνία;
Ποιοί και γιατί δεν θέλουν να προστατεύονται ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά οι πραγματικοί άνεργοι δημοσιογράφοι; Ποιοί και γιατί δεν θέλουν να δηλώνεται, να ασφαλίζεται και να πληρώνεται νόμιμα και με διαφάνεια η κάθε είδους νόμιμη και φορολογητέα δημοσιογραφική εργασία;
Ποιοί και γιατί επιδιώκουν εκμεταλλευόμενοι τη κρίση και τις συνέπειες της να ξεθεμελιώσουν τους κανόνες, τις αξίες και τη δεοντολογία της ελληνικής δημοσιογραφίας;

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είναι αποφασισμένη :
Ø      να μην επιτρέψει η ιδιότητα του "άνεργου δημοσιογράφου" να γίνει επάγγελμα και μάλιστα επικερδούς εργοδοτικής, πελατειακής και συνδικαλιστικής συνδιαλλαγής.
Ø      να κάνει πλήρη έλεγχο και να εκκαθαρίσει το τοπίο που έχει δημιουργηθεί, κυρίως, λόγω άρνησης των Διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ να προβούν  σε εκκαθάριση του Μητρώου της.

Έχουμε εκλεγεί για να διοικήσουμε και να  υπερασπιστούμε τον ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος δέχεται επιθέσεις από παντού.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  δυναμικά  και με έργα, όχι λόγια και ανακοινώσεις, το Ταμείο μας, όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους, τους πάσχοντες, τους κοινωνικά αδύναμους, τους πραγματικά άνεργους και τους εργαζομένους μας στον ΕΔΟΕΑΠ,  χωρίς πολιτικές, συνδικαλιστικές ή και προσωπικές διακρίσεις!
Ασκούμε τα από το Νόμο και το Καταστατικό καθήκοντα μας με διαφάνεια και υπευθυνότητα και τιμούμε την εντολή που μας έδωσαν με την ψήφο τους  οι συνάδελφοι μας.
Δεν υποστηρίζουμε ότι έχουμε το αλάθητο , ούτε επιδιδόμαστε σε διαγωνισμό ευαισθησίας. Κάθε διοικητική  απόφαση και πράξη κρίνεται στην εφαρμογή της ,επιδέχεται βελτιώσεων και επιζητά την καλόπιστη κριτική.
Η καθημερινότητα, η πραγματικότητα και το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ δεν αντέχουν διχασμό, υποκρισία και ανευθυνότητα. Η Διοίκηση δεν είναι  ούτε με το Μνημόνιο , ούτε με το Αντιμνημόνιο ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: