2.5.12

Τι σημαίνει για τις ομάδες η δίωξη σε βάρος της ΕΡΤ



Νέο θρίλερ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του  Champions League. Η TEAM είναι εκείνη που χρηματοδοτεί τις ομάδες  για τη μετάδοση των αγώνων του, αλλά η προϋπόθεση είναι να πληρώνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα. Και μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σε βάρος στελεχών της ΕΡΤ, η κρατική ραδιοτηλεόρασης μεταθέτει το ζήτημα της εντολής πληρωμής στην TEAM των τηλεοπτικών δικαιωμάτων  στην επόμενη κυβέρνηση.

 Το ζήτημα είναι καθοριστικό αφού την περσινή χρονιά οι ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) που συμμετείχαν στο  Champions League την προηγούμενη  χρονιά έλαβαν περίπου 24 εκατ. ευρώ. Φέτος, πλέον υπάρχει μια σημαντική εκκρεμότητα , αφού σίγουρα έσοδα, υπάρχουν, προς το παρόν,  μόνο από τη Forthnet.  Σύμφωνα με το σύστημα λειτουργίας της UEFA  το 75% των εσόδων από την πώληση των δικαιωμάτων πηγαίνει απευθείας στις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Αν, λοιπόν, η επόμενη κυβέρνηση πει  «όχι» στη συμφωνία, τότε η ΕΡΤ θα κληθεί να καταβάλει τις σχετικές ρήτρες, με συνέπειες στις σχέσεις της Ελλάδας στο εξωτερικό και για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τα έσοδα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.
Ο στόχος της  UEFA στις διαπραγματεύσεις, για την σεζόν  2012-2015  που προηγήθηκαν είχε ως στόχο την αύξηση των εσόδων της  από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατά 20%, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, σε όλη την  Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της ύφεσης, η UEFA δέχθηκε τη μειωμένη προσφορά της  ΕΡΤ, κατά 20% στα 10, 8 εκατ. ευρώ τη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: