3.2.12

Euro 2012 και Ολυμπιακοί προς 25 εκατ. ευρώ


Από  τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά,οι,   Στέλιος Στεφάνου, προεδρεύων Δ.Σ. ΕΡΤ -  Λάμπης Ταγματάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε. – Ευάγγελος Λουριδάς, Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει η ΕΡΤ για τα δύο μεγάλα γεγονότα του Καλοκαιριού.  Το πρώτο ραντεβού είναι τον Ιούνιο με το EURO 2012 με κόστος 13 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των  αγώνων και των δραστηριοτήτων της Εθνικής Ποδοσφαίρου. Ακολουθούν τον Αύγουστο οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου, για τους οποίους η ΕΡΤ θα διαθέσει άλλα 12 εκατ. ευρώ.  Στο συνολικό αυτό προυπολογιζόμενο κόστος περιλαμβάνονται τα δικαιώματα, οι μεταδόσεις , το κόστος των ειδικών εκπομπών που θα βγουν και οι μετακινήσεις. 

Στο σχεδιασμό αυτό δεν είναι γνωστό ακόμη αν η ΕΡΤ θα διεκδικήσει μερίδιο από τη διαφημιστική αγορά της τηλεόρασης, η οποία και διαρκώς συρρικνώνεται ή αν για πρώτη φορά αποφασίσει να απουσιάσει, σηματοδοτώντας ένα ξεχωριστό γεγονός, δηλαδή την απόσυρση από τον ανταγωνισμό. Το ζήτημα αυτό είναι μάλλον πολιτικό και θα αποφασιστεί από τον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή. Το δεύτερο ερώτημα που πάλι η κυβέρνηση θα κληθεί να απαντήσει είναι αν η ΕΡΤ διαθέτει το επαρκές προσωπικό για αυτά τα δύο ξεχωριστά γεγονότα.
Η εταιρεία προχωράει, όπως παρουσιάστηκε χθες σε συζητήσεις για τη μείωση του κόστους των αθλητικών δικαιωμάτων  . Η διοίκηση της χωρίς να κατονομάσει τον Ολυμπιακό δήλωσε πως από τη μή ανανέωση της συμφωνίας κέρδισε 15 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στο χώρο του ποδοσφαίρου με τη ανανέωση της σύμβασης με την TEAM  για 3 χρόνια , πετυχαίνοντας μείωση, όπως ειπώθηκε κατά 25%. Η ΕΡΤ είναι σε συζητήσεις με τη Euroleague  για τη μείωση του κόστους των αγώνων μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: