4.2.12

Short stories 04.02.2012



**Νέο πλήγμα για τον οικονομικό Τύπο. Η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην υποχρέωση της κατάργησης της δημοσίευσης ισολογισμών, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο 2.  Με την κίνηση αυτή οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από ένα επιπλέον κόστος, από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, να χαθούν 3.5000 θέσεις εργασίας, χωρίς να δίνεται μια εναλλακτική προοπτική.


**Σχεδόν το 1/3 του ανταποδοτικού τέλους επιστρέφει στα ταμεία του κράτους με τη μορφή των φόρων  και των εισφορών στο κράτος. Το ανταποδοτικό τέλος που αυξήθηκε κατά 30% , στα 300 εκατ. ευρώ επί  ΝΔ, χρησιμοποιείται τώρα για την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας  , αλλά και για την αλλά και για τις ανάγκες του δημοσίου. Το 2010 το ποσό αυτό ανήλθε σε 76 εκατ. ευρώ, το 2011 σε 83 εκατ.  ευρώ και το 2012 προυπολογίζεται σε 84 εκατ. ευρώ. Είναι εποχές για μειωμένα δημόσια έσοδα.

**Άμεση συνάντηση με τους υπουργούς οικονομικών Ε. Βενιζέλο και επικρατείας, Π. Καψή ζητάει η ΕΣΗΕΑπροκειμένου να αποκαταστήσει και να διασφαλιστεί το πλαίσιο λειτουργίας στα δημόσια ΜΜΕ».  
**Εντός των επομένων ημερών το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τους μετόχους των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλαν οι εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: