22.11.11

Short stories 22.11.2011



**Συνελήφθη από το ΣΔΟΕ με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο διευθύνων σύμβουλος του Alter Κώστας  Γιαννίκος για  μή καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τις αρχές του 2011 έως και σήμερα. Σήμερα, αναμένεται ο  Κ.  Γιαννίκος να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.  Στην περίπτωση που το αδίκημα έχει μορφή κακουργηματικού χαρακτήρα, η δικογραφία σε βάρος του κ. Γιαννίκου θα ανατεθεί στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία.
**Εξακολουθεί η διακομματική κυβέρνηση να ψάχνει πρόεδρο για την ΕΡΤ, μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαγεωργίου. Σήμερα πάντως το ΔΣ της επαναφέρει προς συζήτηση την άμεση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου  για την κάλυψη του  ελλείμματος της ΕΡΤ.
**Πρώτη συνάντηση, χθες,  της ιδιοκτησίας της «Ελευθεροτυπίας» και των ενδιαφερόμενων τραπεζών για τη διερεύνηση της δυνατότητας χορήγησης δανείου στην εκδοτική επιχείρηση. Σήμερα και αύριο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει η εφημερίδα, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία. 
**Αγωγή από την ΕΥΠ, σε βάρος περιοδικού. Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την πράξη του υποδιοικητή της ΕΥΠ ο οποίος ζητάει από τον εκδότη του «Επικαίρων» Ηλία Λιβάνη, τον διευθυντή Σπύρο Τρίψα και το δημοσιογράφο  Γιώργο Φιλιππάκη  το 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης.
**Πρακτικές «ομαδικών απολύσεων» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ πως  χρησιμοποιούν οι διοικήσεις των φορέων της κρατικών ΜΜΕ , «υφαρπάζοντας» την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης» των εργαζομένων «για το συντάξιμο χρόνο προϋπηρεσίας τους εντάσσοντας τους σε εργασιακή <<εφεδρεία>>.»
**Ο Αλέξης Σπυρόπουλος περιγράφει απόψε (21.45) στο Mega τον αγώνα Ναπολι Μάντσεστερ Σιτι και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος το Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ- Μπενφίκα (00.15). Καλεσμένος στη Σούπερ μπάλα» ο Πέτρος Μίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: