19.11.11

Ζητείται πρόεδρος για την ΕΡΤ



Σε νέες διοικητικές περιπέτειες η ΕΡΤ. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, λίγες μέρες μετά τον επαναδιορισμό του, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Η νέα κυβέρνηση καλείται να ορίσει το νέο πολιτικό πρόσωπο που θα λάβει τη θέση του προέδρου και θα έχει το ρόλο του «μεταφορέα» των σχεδίων της. Η παραίτηση αυτή έρχεται κι ενώ η προηγούνενη κυβέρνηση, επί πολιτικής εποπτείας του Η. Μόσιαλου, άφησε την ΕΡΤ όλο τον Οκτώβριο, χωρίς διοίκηση,  ενώ είναι πάντοτε είναι ενεργά τα σχέδια περί συρρίκνωσης των λειτουργιών της.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου στη δήλωση παραίτησης επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθώς όπως λέει, θα εργαστεί για ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, με αποτέλεσμα  να υπάρχει ασυμβίβαστο, όπως αναφέρει. Οι επαφές για το νέο πρόεδρο ξεκίνησαν και στο πρόσωπό του πρέπει να συμφωνήσουν και τα 3 κόμματα που σχημάτισαν την κυβέρνηση. Μέχρι να βρεθεί το ΔΣ, θα λειτουργεί με τα υπόλοιπα 6 μέλη, ένα εκ των οποίων θα έχει θέση προεδρεύοντος. Το ζήτημα είναι πως η ΕΡΤ παγιδεύτηκε από την  κυβέρνηση στη «μέγγενη»  των σχεδίων , που περιλαμβάνουν τη συρρίκνωσή της και τον περιορισμό του προσωπικού της και των αποδοχών τους, παρά το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια νέα πολιτική θα μεταφέρει ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ.
Στο ζήτημα του εισαγγελικού ελέγχου της συμφωνίας της ΕΡΤ με την TEAM για το Champions League, σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε χθες το υπόμνημα προς την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου. Τη Δευτέρα είναι πιθανό να καταθέσει ο γενικός διευθυντής της TEAM, ο οποίος θα έρθει για αυτό το λόγο στην Ελλάδα, εξηγώντας πως λειτουργεί η διαδικασία απόκτησης των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: