8.11.11

Πρώτο το Mega με απουσία Alter


Παραμένει το Mega,  ως σημείο αναφοράς ,για την τηλεοπτική ενημέρωση.  Και την  Κυριακή βρέθηκε στην πρώτη θέση με 22.6% ενώ οι έκτακτες ενημερωτικές του εκπομπές που  ξεκίνησαν το μεσημέρι συγκέντρωσαν  έως και 29,6% με  το δελτίο ειδήσεων  να είναι πρώτο με  24,7% επί του δείγματος της εταιρείας μετρήσεων.  Έπαιζε όμως χωρίς  το βασικό του αντίπαλο, αφού το Alter δεν είχε  ενημερωτικό πρόγραμμα,  καθώς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

 Η περίπτωση του Alter είναι το μεγάλο ερωτηματικό Οι εργαζόμενοι του προχωρούν πλέον σε επίσχεση εργασίας είναι φανερό και το αδιέξοδο για το τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και το κενό που αφήνει στην ενημέρωση. Όποτε ο τηλεοπτικός σταθμός εκπέμπει  ενημερωτικό πρόγραμμα  σχεδόν αμφισβητεί το Mega, κυρίως εξαιτίας του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος συσπειρώνει  ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Ταυτόχρονα, το Alter είναι ο σταθμός που διαφοροποιείται πολιτικά, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Το ερώτημα δεν είναι απλώς ποιος σταθμός μπορεί να κερδίσει από  ένα ενδεχόμενο κλείσιμό του, αλλά και ποιος θα στεγάσει πολιτικά αυτό το κοινό.

Χθες, με δεδομένη την απουσία του Alter, οι θεατές είχαν ως δεύτερη επιλογή το δελτίο του ΑΝΤ1 που συγκέντρωσε το 20% και συνολικό ποσοστό ημερήσια θεαματικότητας  17,22%   Η ΝΕΤ με ημερήσιο ποσοστό 10,4% σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, με 10,4% με το ενημερωτικό του πρόγραμμα να κινείται μεταξύ  9,6% και 12%.  Το Star συγκέντρωσε 9,5 επιλέγοντας να μην αλλάξει τη ροή του  και ο Alpha συνολικό μερίδιο 7,7%. Ο Σκάι έφτασε στο 7% με ενημερωτικό πρόγραμμα ροής από το πρωί, και υψηλότερο ποσοστό το 8,2%, Παρά τη στάση εργασίας (18.00-00.00) το Alter είχε μέσο όρο θεαματικότητας 5,3%, η ΕΤ3  ποσοστό 4,4% και η ΕΤ1 με  2,7%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: