9.11.11

Short stories 09.11.2011



** Σκληραίνει η κόντρα ΕΣΗΕΑ-Alter. Ο Γιώργος Κουρής, μέτοχος του καναλιού, έστειλε εξώδικο σε όλους τους εργαζόμενους για τις στάσεις εργασίας στις οποίες συμμετέχουν. Η ΕΣΗΕΑ  το χαρακτήρισε «απειλητικό» και προχωράει σε νέα στάση εργασίας και σήμερα (06.00 πμ-12.00 μ.μ.) καθώς  η τηλεοπτική εταιρεία «εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους» .
**Οι εργαζόμενοι πάντως προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ενώ έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι.
**Απορρίφθηκε, από το ΕΣΡ, η, προ ετών μεταβίβαση  του 10% του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι  100,3, στο Γιώργο Κυριακίδη,  εξαιτίας προβλημάτων στο πόθεν έσχες  του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εντός 3 μηνών, οι μετοχές αυτές πρέπει να μεταβιβαστούν σε άλλο πρόσωπο. Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σταθμού.
**Στο αρχείο  του ΕΣΡ οι υποθέσεις για τις τηλεφωνικές γραμμές με υψηλή χρέωση, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Alpha, Alter, και Extra. Μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας δεν υπάρχει  πλέον η υποχρέωση για τους σταθμούς η προβολή της γραμματοσειράς της χρέωσης να είναι στο μέγεθος του αριθμού τηλεφώνου.
**Για σήμερα αναβλήθηκε η συνεδρίαση του νέου 7μελούς ΔΣ της ΕΡΤ, εξαιτίας των πολιτικών διεργασιών για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
**Το κλασικό ντέρμπι της χώρας είναι στη nova, το μεθεπόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου είναι στη nova. Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό θα μεταδοθεί και σε υψηλή ευκρίνεια.
**Την κοινή και συντονισμένη συνδικαλιστική δράση όλων των πρωτοβαθμίων Ενώσεων του χώρου μας,  με κοινό στόχο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: