22.11.11

ΕΡΤ με ωράριο δημοσίου!



Στη λειτουργία της ΕΡΤ με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας προσανατολίζονται  στην ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, κατά πλειοψηφία  αποφάσισαν να υλοποιήσουν  την κυβερνητική απόφαση και να λειτουργήσουν ως κρατικοί υπάλληλοι,  από τις 06.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι, αλλά η ΕΣΗΕΑ είπε “όχι” σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης. Υπήρχε άλλη πρόταση για κυλιόμενες απεργίες η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή για 6 ψήφους διαφορά.
Το σχέδιο ήταν να μην βγουν τις επόμενες μέρες στο στον αέρα τα μεσημεριανά, τα βράδυνα δελτία ειδήσεων ούτε ασφαλώς οι αγώνες του  Champions League.  Στόχος της πρότασης που είχε τη στήριξη της διεύθυνσης ειδήσεων είναι να δείξουν στην κυβέρνηση πως οι δημοσιογράφοι (που είναι και τακτικοί υπάλληλοι) δεν μπορούν να είναι κρατικοί υπάλληλοι, αφού δεν μπορούν να έχουν ωράριο, καθώς η εργασία τους εξαρτάται από την επικαιρότητα . Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός πως η συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης είναι πως το αίτημα περιορίζεται στην απόσυρση της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου δεν κάνει καμία αναφορά στους συμβασιούχους που πρόκειται να “θυσιαστούν” τις επόμενες μέρες με μείωση των 50% των θέσεων τους. Η ΕΡΤ ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους συμβασιούχους τόσο εξαιτίας της πολιτικής επικαιρότητας, όσο και των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του Καλοκαιριού, όπως είναι το Euro 2012 και οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ακόμη δεν έχει λάβει θέση  για τις εξελίξεις, όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά  όλη τη λειτουργία της ΕΡΤ, αφού το κυβερνητικό πακέτο (εφεδρεία, μείωση αποδοχών, κόψιμο συμβασιούχων κλείσιμο ΕΤ1) οδηγεί σε μια πρωτοφανή, άνευ λόγου συρρίκνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: