25.10.11

«Βόμβα» 20 εκατ. ευρώ απειλεί τα media




Έτοιμη να «σκάσει» είναι η αγορά των media και ειδικά αυτή της τηλεόρασης. Η υπόθεσης της Leo Burnett  «φορτώνει» τα Μέσα με τρύπα 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην περίπτωση που η Publicis οδηγήσει τη θυγατρική της σε πτώχευση. Σε μια τέτοια περίοδο ελεγχόμενης πτώχευσης με τις τράπεζες να μην χορηγούν δάνεια στα media,η αλλαγή τακτικής της Publicis που το Καλοκαίρι είχε δεσμευτεί πως θα πληρώσει, με «κούρεμα» τις όφειλες της Leo Burnett, είναι επιβαρυντική για την  «υγεία» των ΜΜΕ.
 Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ, Πάνος Κυριακόπουλος, μιλώντας στο κλαδικό περιοδικό «Ad Business» δήλωσε πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα στραφούν ποινικά και αστικά εναντίον της διοίκησης της Leo Burnett  στην Ελλάδα και το εξωτερικό» . Προσέθεσε πως «παράλληλα θα ενημερώσουν όλες τις αρμόδιες αρχές του εσωτερικού και του εξωτερικού για τις δραστηριότητες  της εταιρείας αυτής».  Οι επιπτώσεις αφορούν κάθε μέσο ξεχωριστά, και είναι λογαριασμοί από μερικές χιλιάδες ευρώ έως και σε κάποια εκατομμύρια, αφαιρώντας ποσά από τη λειτουργία της κάθε επιχείρησης.

Ειδικά στην τηλεόραση η κατάσταση είναι ήδη προβληματική  εξαιτίας του οριακού σημείο που βρίσκεται το Alter, το οποίο και είχε προχωρήσει σε συμφωνίες διαφημιστικής συνεργασίας με τη Leo Burnett, αλλά όσο και της κατάστασης που αντιμετωπίζει το Mega, το οποίο αναζητεί λύσεις μείωσης του λειτουργικού κόστους εργασίας. Το RTL  από την πλευρά του εξετάζει αν θα μείνει ή όχι στον Alpha , ενώ  σε αυτό το πολεμικό κλίμα προστίθεται και η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΤ1, και να μειώσει το προσωπικό της ΕΡΤ κατά 600 άτομα. Ίσως τελικά τα λουκέτα να προλάβουν τις προαναγγελθείσες συγχωνεύσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: