26.10.11

Short stories 26.10.2011




 **Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για το Μανώλη Κυπραίο, για την απονομή δικαιοσύνη. Η οργάνωση  ζητάει να στείλουν οι πολίτες γράμματα προς την κυβέρνηση ζητώντας τη διενέργεια μιας αμερόληπτης έρευνας για τις συνθήκες τραυματισμού, τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών και την αποζημίωση του δημοσιογράφου από το ελληνικό κράτος.

**Στην υπογραφή δύο συμβάσεων με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες,  προχώρησε ο όμιλος Forthnet, με τον κινεζικό κολοσσό Huawei Technologies.

**Πρόστιμο 70.000 ευρώ στο Kontra Channel και τη εκπομπή «Μακελειό» «για προσβολή της έννομης τάξης, προτροπή σε πράξεις βίας, μετάδοση γεγονότων χωρίς αίσθημα ευθύνης και χρήση τεχνικών μέσων που απευθύνονται στο υποσυνείδητο».

 **Πρόστιμο 15.000 ευρώ  και στο Σκάι  για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Chef στον αέρα».

**Για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση του «’Εθνους της Κυριακής» από το δελτίο ειδήσεων (23.3.2011)  τιμωρήθηκε από τη ραδιοτηλεοπτική αρχή με πρόστιμο 20.000 ευρώ το Mega.

**Ούτε και χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα σύνθεση του 7μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

**Υπόδειξη τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ από το ΕΣΡ να περιορίσουν τις επαναλήψεις. Το ΕΣΡ  υπενθυμίζει  στους σταθμούς την «την υποχρέωσή τους για ανάπτυξη και παραγωγή προγραμμάτων από τους ίδιους τους σταθμούς στους τομείς της ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας».

** Το νομοθετικό πλαίσιο και το «φόβητρο» του ΕΣΡ , επικαλείται η  ΕΡΤ για να δικαιολογήσει την επιλογή της να μην μεταδώσει το διαφημιστικό σποτ της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας  στην οποία είναι χορηγός . Το σποτ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Ζώης, δείχνει μεταξύ άλλων έναν νεαρό να ρίχνει μια βόμβα μολότοφ, και έναν άνδρα των ΜΑΤ να δέχεται επίθεση με κόκκινο χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: