27.1.11

«Επιτήρηση» για τη μετοχή του Alter



Στην κατηγορία «επιτήρησης» αποφάσισε χθες το βράδυ να μεταφέρει τη μετοχή του Alter  το ΔΣ του ΧΑΑ, μετά και την απάντηση της τηλεοπτικής εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το χρηματιστήριο δημοσίευσε την επιστολή του Alter προς την επιτροπή κεφαλαιαγοράς , από την οποία προκύπτει πως το σύνολο των άμεσων οφειλών της εταιρείας σε εφορία, τράπεζες και πιστωτές φτάνει τα  20.505.400 ευρώ . Το Alter  επαναλαμβάνει πως  βρίσκεται «ήδη σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες» και πως δεν έχουν επέλθει αλλαγές στο ΔΣ της εταιρείας.
Νωρίτερα ,πριν από δύο μέρες  ανακοινώθηκε πως  οι λογαριασμοί της εταιρείας δεσμεύτηκαν κατά 50% από το δημόσιο. Το ποσό  που έπρεπε να καταβάλει ο σταθμός για παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ ( Δεκέμβριος 2009- Αύγουστος 2010) ανέρχονταν σε 4.888.000 ευρώ και  ύστερα από διοικητική επίλυση της διαφοράς και η εταιρεία πλήρωσε αρχικά το 20% της οφειλής. Το υπόλοιπό ποσό (3.910.400 ευρώ) «κατέστη ληξιπρόθεσμο την 31/12/2010»   και γι’ αυτό και επανήλθε η δέσμευση του 50% των  λογαριασμών της . Το Alter από την πλευρά έκανε αίτηση στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών για τη ρύθμισή του, ενώ υπάρχει και δεύτερη οφειλή σε  παρακρατούμενους φόρους και Φ.Π.Α. ύψους  2.287.000 ευρώ ( Σεπτέμβριος 2010 -Δεκέμβριος 2010).
Παράλληλα , οι τόκοι  προς τις τράπεζες  ( 2010) είναι  ύψους 8.400.00 ευρώ  για το  2010, αλλά  σύμφωνα με το κανάλι «καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της εταιρείας. Ακόμη, οι ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν  σε 4.408.999 ευρώ  (Μάρτιος 2010 -Νοέμβριος 2010), ενώ, τέλος, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς διάφορους πιστωτές ποσού 1.500.000 ευρώ  για τις οποίες το Alter βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις

Συνεργασία ΕΡΤ- Αθήνα 2011
Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας  υπέγραψαν χθες  η ΕΡΤ και η Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Αθήνα 2011, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Γιάννα Δεσποτόπουλου. Με βάση τη συμφωνία η ΕΡΤ  θα είναι χορηγός των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Αθήνα 2011 και θα καλύψει τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά τη διοργάνωση, από την Αφή της Φλόγας, τη Λαμπαδηδρομία, όλα τα Αγωνίσματα, τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, καθώς και όλες τις παράπλευρες εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, η κρατική τηλεόραση θα διαθέσει σήμα και οπτικοακουστικό υλικό σε ελληνικά και διεθνή media , ενώ θα παράσχει τα μέσα για τη δημιουργία αρχείου της διοργάνωσης. Η αξία των δράσεων της ΕΡΤ ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 900.000€ (πλέον Φ.Π.Α.).

short  stories
**Παραιτήσεις στην ΕΡΤ.  Η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ζήτησε την παραίτηση της Ευαγγελίας Τσιλίκουνα, διευθύντριας προγράμματος και ακολουθήσει και η δεύτερη από τη Λένα Χοϊδα, σε ένδειξη υποστήριξης, από τη θέση της διευθύντριας τηλεόρασης. Η διοίκηση θα προχωρήσει σε προκηρύξεις των θέσεων.
**Για την επόμενη βδομάδα μετατίθεται η συνάντηση ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ που αναβλήθηκε χθες, με αντικείμενο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  Θα προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την επόμενη Δευτέρα, μήπως και υπάρξουν κοινές θέσεις.
  

**Υψηλή θεαματικότητα  για τα δεδομένα του Σκάι συγκέντρωσε η ιστορική σειρά "1821"¨. Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε την Τρίτη είχε θεαματικότητα  16,1%  και η ειδική  εκπομπή  που ακολούθησε ποσοστό 10,8%.   
**Νέα 4ωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΕΤΙΤΑ στο Star, για σήμερα το πρωί (06.30-10.30) Η ένωση τεχνικών  υποστήριζε πως η διοίκηση  του καναλιού γράφει « στα παλιά της τα παπούτσια"  "νόμους, συμβάσεις, και την   Επιθεώρηση Εργασίας".
**Στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προχωράει η ΕΤΕΡ  αυτή τη Δευτέρα (17.00) στο Αμφιθέατρο της ΕΤ 1,  της οδού Κατεχάκη  με θέματα, τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , την αντιμετώπιση των απολύσεων, την ενημέρωση για το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο που διαμορφώνεται, κ.α. 

** Πάρτι αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στις Αττικές Εκδόσεις διοργανώνει  απόψε (22.00) στο Swing Bar στο Γκάζι , η Διακλαδική Πρωτοβουλία  εργαζομένων- ανέργων στα ΜΜΕ   Επίσης την Παρασκευή, προγραμματίζει  εκδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας
**Σε υψηλή  ευκρίνεια τα ) ories ﷽﷽ofvno ap;o s;hmerδιαζό Όσκαρ.  Η Nova  την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  θα μεταδώσει σε High Definition  τη βραδιά απονομής των Όσκαρ ,από το Novasinema HD.

Δεν υπάρχουν σχόλια: