28.1.11

Xωρίς «Φίλαθλο» με απόφαση Γ. Κουρή



Δεν κυκλοφόρησε σήμερα ο «Φίλαθλος». Ο εκδότης της εφημερίδας , Γιώργος Κουρής δήλωσε χθες στους εργαζόμενους πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα το «Φίλαθλο» , μια ημέρα μετά την πραγματοποίηση  24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ και πως εξετάζει την προσφυγή στο άρθρο 99  για την προστασία από τους πιστωτές της . Ο εκδότης από την περασμένη Κυριακή, είχε δηλώσει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ύστερα από την προκήρυξη της απεργίας πως είναι διατεθειμένος να την πουλήσει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει  την κήρυξη της απεργίας στο Φίλαθλο»  και την «Αυριανή» - η οποία και κυκλοφόρησε χθες- ζητώντας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  αλλά και την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, που φτάνουν μέχρι τους 9 μήνες στην «Αυριανή» και τους 14 στο «Φίλαθλο»  Ακόμη, ζητούσε την «άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει» όπως και «τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων»
Την Τετάρτη , όμως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους «η ΕΣΗΕΑ πέταξε το μπαλάκι στους εργαζόμενους για μια απεργία που η ίδια αποφάσισε και που η ίδια θεσμικά έχει ρόλο να στηρίξει ή, να αναστείλει» Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών Πάνος Σόμπολος – στον οποίο αναγνωρίζουν την παρουσία στο χώρο εργασίας- εξέφρασε «την προσωπική του άποψη»  για αναστολή  της απεργίας α, όμως δίχως να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα αιτήματα της ίδιας της ΕΣΗΕΑ!».  «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη στάση σας είναι μια ατυχής συμπεριφορά και δεν χαρακτηρίζει την φιλοσοφία του διοικητικού συμβουλίου» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο «Φίλαθλο».

 «Μάχη» για τα συνεργεία

Η χρήση ενός ατόμου στα εξωτερικά τηλεοπτικά συνεργεία  από το Star είναι το νέο  εργασιακό μέτωπο που ανοίγει  στα ΜΜΕ . Η  ΕΤΙΤΑ έχει προχωρήσει σε στάσεις εργασίας αυτές τις μέρες   και υποστηρίζει πως η διοίκηση του σταθμού «προσπαθεί να καταστρατηγήσει μονομερώς την Συλλογική Σύμβαση   Εργασίας και «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια αποφάσεις δικαστηρίων και Επιθεώρησης Εργασίας»  Στο θέμα παρενέβη η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής εμβέλειας η οποία  υποστηρίζει πως «από την πρώτη μεταξύ ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΤΙΤΑ υπογεγραμμένη ΣΣΕ, είχε συμφωνηθεί ότι τα συνεργεία θα είναι διμελή <<λαμβάνοντας υπόψη τον (τότε) υφιστάμενο τεχνολογικό εξοπλισμό>>». Και ακόμη, σύμφωνα με την ΕΤΙΤΑ, αν η τεχνολογία αλλάζει οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση «να συζητήσουν τις αλλαγές αυτές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων».
Short stories

**Υποβάθμιση του ΑΝΤ1 από τον οίκο Moody's.  Από σταθερή  μετέτρεψε σε αρνητική την πιστοληπτική του ικανότητα  του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού  Η υποβάθμιση  από τον οίκο Moody΄s αυτή  γίνεται  με βάση  τις σημαντικές πιέσεις που δέχεται   η αγορά  της τηλεοπτικής διαφήμισης από το 2009- από την οποία ο όμιλος αντλεί το 75% των καθαρών του  εσόδων του- ενώ  οι εκτιμήσεις για το προοπτική ανάπτυξης είναι μειωμένες
 **Βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στη κατηγορία ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Sundance και το βραβείο για το καλύτερο σκηνοθετικό ντεμπούτο από το National Board of Review, το ντοκιμαντέρ των Sebastian Junger και Tim Hetherington ‘Restrepo’ είναι τώρα υποψήφιο και για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Με αφορμή αυτή την αναγνώριση θα ξαναπροβληθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 17:00μμ στο National Geographic Channel, που προσφέρεται αποκλειστικά στην Ελλάδα για τους συνδρομητές της Nova.
 **«Όσα λένε οι κουμπάροι μεταξύ τους» είναι η νέα εκπομπή του  Σκάι 100,3 που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο (12.00 μμ) με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο. Από το σταθμό απολύθηκε ο Π. Δριτσάκος.

**Στην αγορά 31.134 κοινών ονομαστικών μετοχών της Forthnet  συνολικής αξίας 17882,19 προέβη  η "Forgendo Ltd".

**
Ο Ζοζέφ Μεζάν είναι ο νέος  διευθυντής Marketing  του ομίλου  Antenna,προερχόμενος από  τη Wind.
 **Σήμερα λήγει ο διαγωνισμός του ΟΤΕ  για την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και την κάλυψη των εξωτερικών μεταδόσεων από αθλητικούς χώρους , συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ  

** Την έντονη ανησυχία τους  για τη μή καταβολής αμοιβής  για τον Ιανουάριο εξέφρασαν οι συμβασιούχοι, χθες, στη γενική τους συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: