26.1.11

6 εκατ. ευρώ ζητούν «τυχερό»


 Στην τελική ευθεία για το διπλό διαγωνισμό του ΟΤΕ , ύψους 6 εκατ. ευρώ, ενόψει των σχεδίων για τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση .  Η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών παρατάθηκε  για το μεσημέρι (12.00-15.00) της Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Ο  διαγωνισμός έχει δύο σκέλη : την παραγωγή «τηλεοπτικών ροών με αθλητικό περιεχόμενο»   ύψους 3.792.000 ευρώ και για την κάλυψη αθλητικών ή άλλων γεγονότων σε εξωτερικούς χώρους ύψους 2.208.000 ευρώ.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό έχουν δείξει ο Σκάι και ο ΑΝΤ1 και η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων PLD  και ίσως και άλλοι φορείς.  Η εγγυητική επιστολή  για το διαγωνισμό της παραγωγής των αθλητικών εκπομπών  για τη συγκρότηση του αθλητικού καναλιού ανέρχεται  σε 189.000 ευρώ και για την κάλυψη των εξωτερικών μεταδόσεων,  σε 110.400 ευρώ.
Οι όροι του διαγωνισμού , μετά από ερωτήσεις και των ενδιαφερόμενων εταιρειών τροποποιήθηκαν   σε ορισμένες  σημεία,  όπως για παράδειγμα στο σκέλος  των οικονομικών προσφορών  , για τις πρόσθετες παροχές .  Ακόμη ο ΟΤΕ διευκρινίζει πως η οικονομική αξιολόγηση των προτάσεων για τις εκπομπές θα γίνει με βάση τη διετή συνεργασία των εταιρειών με το φορέα. 
Με βάση την προκήρυξη  στο σκέλος της  δημιουργίας αθλητικού τηλεοπτικού  καναλιού  υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης όπως η  προηγούμενη εμπειρία φορέα στο αντικείμενο, η  παραγωγή αθλητικών καναλιών,  οι ζωντανές  τηλεοπτικές  μεταδόσεις, η ομάδα έργου,  οι υποδομές και ο τεχνολογικός  εξοπλισμός, η δυνατότητα παροχής πρόσθετων υπηρεσιών κ.α.  Στο σκέλος της παραγωγής των  αθλητικών εκπομπών, στα κριτήρια προστίθενται ακόμη,  η δημιουργικότητα των  προτάσεων/concepts εκπομπών, το τελικό - αισθητικό αποτέλεσμα  και οι παρουσιαστές – συντελεστές, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού αυτοδιαφήμισης.

Πρόστιμα 63.000 ευρώ
Συνολικά πρόστιμα ύψους 63.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, χθες . Το υψηλότερο (30.000 ευρώ) ήταν  στο TRT  της Λάρισας  για τη μή ευκρινή  σήμανση σε διαφημίσεις τηλεμαντείας . Στον ΑΝΤ1 TV το πρόστιμο ανήλθε σε   15.000  ευρώ στον ΑNT1  για την παραβίαση  της οδηγίας περί χορηγιών στην  εκπομπή «10-1 μαζί»,  το ίδιο ποσό επιβλήθηκε και στο Mega  για παραβίαση της προστασίας ανηλίκων, προβολή της σειράς «Μαζί σου» . Την ίδια ώρα το ΕΣΡ έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας του Alter ακυρώνοντας πρόστιμο για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση  CD στην εφημερίδα "Real news» μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Τέλος, σύσταση επέβαλε  στο Σκάι TV για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας έναντι του ΚΚΕ κατά το τρίμηνο Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος 2010, ενώ είπε «όχι» στην αίτηση θεραπείας της Nova για την διακοπή του καναλιού Big Brother,

Short stories
**Φόρος εισοδήματος 2.475 χιλ. ευρώ και προσαυξήσεις 2.124 χιλ. ευρώ, προέκυψε από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο στο ΔΟΛ (χρήσεις 2000-2005)  και από τον προσωρινό ( χρήση 2006). Η εταιρεία , σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΟΛ, “ήδη είχε διενεργήσει προβλέψεις ύψους 1.225 χιλ. ευρώ και η διαφορά ύψους 3.374 χιλ. ευρώ θα επιβαρύνει τα μετά από φόρους αποτελέσματα της χρήσεως 2010.”
**Δέσμευση ξανά για το 50% των λογαριασμών του Alter , από το ελληνικό δημόσιο, εξαιτίας οφειλών  της επιχείρησης. Η εταιρεία  δηλώνει πως “προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η ως άνω δέσμευση”.  Το κανάλι ανακοίνωσε πως οι εκπομπές της  Α. Πάνια του επόμενου Σαββατοκύριακου θα μεταδοθούν κανονικά.
**Δημόσια διαβούλευση για το δίαυλο 36 , για την εκπομπή αναλογικών εκπομπών, από την  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν ως τις 10 Φεβρουαρίου. 

**Ζωντανά τους πρώτους ημιτελικούς του Ισπανικού Κυπέλλου, Σεβίλλη – Ρεάλ και Μπαρτσελόνα – Αλμερία καθώς και τα νοκ-άουτ παιχνίδια Σαμπτόρια – Μίλαν, Νάπολι – Ίντερ και Γιουβέντους – Ρόμα για τη φάση των 8 του Ιταλικού Κυπέλλου, θα μπορούν να δουν οι συνδρομητές της nova.
**Τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκινάει από το Conn-x TV  η μετάδοση του Copa Libertadores , με  τον αγώνα Corinthians-Deportes Tolima.

**Και επίσημα υπέβαλε την παραίτηση της η επιτροπή για την επιλογή του τραγουδιού της Eurovision  (Λ. Κονιόρδου, Ε. Διβάνη,  Γ. Ζάννος). Στη νέα επιτροπή συμμετέχουν οι, Λ. Χοϊδά, Φ. Γιαννουλάτου, και Λ. Πισκερά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή του χρόνου τέτοια μέρα θα έχει αθλητικά κανάλια το sat? Με τους ρυθμούς ούτε του χρόνου τώρα που το σκέφτομαι δε θα βγει στον αέρα.