15.9.10

Χωρίς αμφισβήτηση Σκάι, NovaΣπορ FM


Ο Σκάι και ο NovaΣπορ FM εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ραδιοφωνική ενημέρωση των ακροατών. Σε μια δύσκολη αγορά όπου λειτουργούν στο σύνολο 10 ενημερωτικοί σταθμοί εκ των οποίων 2 αμιγώς αθλητικοί ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι ζημιές παραμονεύουν . Από τους 8 σταθμούς , οι 4 (Σκάι, NovaΣπορ FM, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Real) είναι με ποσοστό άνω του 5% και οι υπόλοιποι 6 (ΑΝΤ1, Flash, Θέμα Radio, Sentra,ΝΕΤ, Βήμα) είναι κάτω του 4,2% .

Από τη σύγκριση των στοιχείων της ακροαματικότητας της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, προκύπτει πως , μεταξύ των 10 ενημερωτικών σταθμών , ο Σκάι παραμένει με άνεση στην κορυφή με μέσο όρο μέτρησης 11-62% στο διάστημα μεταξύ των δύο Καλοκαιριών (11.5 – 2.8.2009/24.5-26.9.2010), έχοντας κερδίσει σχεδόν δύο μονάδες. Ο Nova Σπορ FM είναι δεύτερος με μέσο όρος ακροαματικότητας 7,7% και ακολουθεί η ΕΡΑ ΣΠΟΡ με 6,38% και ο Real με κέρδος μια ποσοστιαία μονάδα και με μέσο όρο 5,2%. Χαμηλότερη η πορεία του ΑΝΤ1 με μέσο όρο 4,2%, ενώ το Θέμα Radio με 3 τρίμηνα μέτρησης , έχει μέσο όρο 3,3%, έναντι 3,5% του σταθμού που διαδέχθηκε , του Alpha Στο 2,52% ο μέσος όρος του Sentra , και με 2,12% ο μέσος όρος της ΝΕΤ. Το «Βήμα» είναι περίπου στο 1,5%, ενώ ο City ο σταθμός που αγόρασε ο Β. Ρέστης και ο ΔΟΛ ήταν στο 2,5% (1 τρίμηνο).

Το πρόβλημα για τους ενημερωτικούς σταθμούς είναι η μεγάλη μείωση της δαπάνης στο ραδιόφωνο. Ήδη ο Σκάι σε μια λογική μείωσης του κόστους διέκοψε τη μετάδοση μουσικής, στην οποία έχει δικαιώματα η ΑΕΠΙ, μια κίνηση που θα κριθεί σε βάθος χρόνου, ενώ αναμένονται απολύσεις και περικοπές σε αρκετούς σταθμούς, όσο η κρίση θα βαθαίνει.


Όχι άδειες, υπάλληλοι!

Η χώρα έχει κάνει ελάχιστα για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση , το καθεστώς προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών λήγει στο τέλος του έτους, αλλά οι προτεραιότητες του συμβουλίου είναι ίσως, άλλες. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως συναντήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Τηλέμαχο Χυτήρη, και του υπενθύμισε το αίτημα του ΕΣΡ για κάλυψη θέσεων τριών υπαλλήλων και διευθυντή της ανεξάρτητης αυτής αρχής!

**Τους δύο τελικούς του Πανευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού EuroVoice, με παρουσιάστρια την εκρηκτική Pamela Anderson και με λαμπερούς guests τον Enrique Iglesias, την Anastacia και τον Σάκη Ρουβά. Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο «Αθηνών Αρένα».


**Την επόμενη Δευτέρα 20, ο Λάκης Λαζόπουλος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν την καινούργια ιστοσελίδα πολιτισμού www.tospirto.net. Παρεμπιπτόντως, τι ετοίμαζε, χθες το απόγευμα, στο Σκάι;


Short stories

**Από τη σημερινή συνεδρίαση της SuperLeague, αναμένονται τα νέα για τις σύμβαση με τη Forthnet. Καθώς υπάρχουν ομάδες που τώρα δεν συζητούν καμία επέκταση της σύμβασης και περιμένουν την πρόταση του ΟΤΕ

**Αναμένει τις εξελίξεις από τις συζητήσεις Forthnet –SuperLeague και η ΕΡΤ για να χαράξει τη στρατηγική της. Η κρατική ραδιοτηλεόραση ενδιαφέρεται για την κεντρική διαχείριση, υπό την προϋπόθεση πως για την παραχώρηση των αγώνων του Ολυμπιακού και της Ξάνθης θα λαμβάνει ίσης αξίας αγώνες προς μετάδοση.

**«Ο ελληνικός λαός πληρώνει ένα σωρό χρήματα, κάτι πρέπει και εμείς να του προσφέρουμε». Είναι το επιχείρημα της συμμετοχής της ΕΡΤ στη μάχη για τα δικαιώματα του Champions League .

**Πέρασε μια εβδομάδα από τον ανασχηματισμό , αλλά οι αρμοδιότητες στους υπουργούς δεν εκχωρήθηκαν. Στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού, Τηλέμαχου Χυτήρη, το ερώτημα είναι αν εκτός από την ΕΡΤ , αναλαμβάνει όλο τον κλάδο των ΜΜΕ.

**Σήμερα, στις 15.30, στο ΔΟΛ είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των 100 εργαζομένων στα «Ελληνικά γράμματα» (http://ellgrergazomenoi.wordpress.com. Ο εκδοτικός οίκος κλείνει σήμερα, με απόφαση του οργανισμού.

**Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στο Extra 3 για «παραπλάνηση» του κοινού από το ΕΣΡ. Η αρχή θα στείλει και στο τηλεοπτικό κανάλι Alter για τη δημοσιοποίηση του χρόνου και του τόπου διεξαγωγής των κληρώσεων με διάφορα έπαθλα .

**Οι προσφορές είναι εδώ. Το πρώτο CD στη σειρά των έργων του Μάνου Χατζιδάκι εξαντλήθηκε και η «Καθημερινή» θα το προσφέρει σε μια από τις επόμενες εκδόσεις της.


**Πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στον Alpha , με τον «Πρωινό Καφέ κάνει η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια προς το παρόν αρνείται τις προτάσεις για να αναλάβει ένα ακόμη show στο κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: