16.9.10

Η Τρόικα πάει ΕΡΤ





Εξυγίανση ή συρρίκνωση; Η ΕΡΤ βρίσκεται σε ένα νέο αδιέξοδο αναζητώντας ένα διοικητικό σχήμα, με νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα της δώσει ταυτότητα. Ταυτόχρονα, η κακή οικονομική της εικόνα έδωσε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δικαίωμα στο χαμηλόβαθμο κλιμάκιο του ΔΝΤ να ζητήσει στοιχεία για την πορεία της με αφορμή το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλουν οι πολίτες.
Η εταιρεία -που έχει εξαιρεθεί από τη νομοθεσία για τις ΔΕΚΟ- είχε κύκλο εργασιών 345 εκατ. ευρώ το 2009 έναντι 366 εκατ. ευρώ το 2009, ζημιές 18 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά έναν 4,8 εκατ. ευρώ .Οι συσσωρευμένες της ζημιές , παρά την αύξηση του ανταποδοτικού τέλος στα τέλη του 2005 κατά 30% , φτάνουν στα 119 εκατ. ευρώ και η προηγούμενη διοίκηση του Γ. Γαμπρίτσου εξέταζε το ενδεχόμενο να λάβει δάνειο για να καλύψει μέρος της μαύρης τρύπας. Η ΕΡΤ από τους πολίτες λαμβάνει στο σύνολο 302 εκατ. ευρώ (4,24 ευρώ ανά νοικοκυριό) και το ανταποδοτικό τέλος αποτέλεσε , για το 2009 το 85,16% των εσόδων της.


Τα έσοδα από χορηγίες περιορίστηκαν στο 8,78% (31 εκατ. ευρώ) ενώ το κράτος επιδοτούσε, τουλάχιστον ως το 2009, με ένα μικρό ποσοστό την ΕΡΤ από τον προϋπολογισμό. Το εργασιακό της κόστος ανέρχεται στο 59,14% των εξόδων της , συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των συμβασιούχων. Το 20,94% προορίζεται για τις δαπάνες της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης, το 4,95% για τα λειτουργικά της ΕΡΤ3 , το 3,87% για τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης και το 1,55% για τη Ραδιοφωνία. Η ΕΡΤ εξακολουθεί να έχει ένα ανορθολογικό τρόπο λειτουργίας, αφού μέρος του προσωπικού απέχει από την εργασία του, οπότε προσλαμβάνονται με επαχθείς όρους οι συμβασιούχοι, ενώ πλήθος τηλεοπτικών προγραμμάτων γίνονται με ακριβές, εξωτερικές, παραγωγές.


Αναβολή για τη σύμβαση

Θα περάσει και η τρίτη αγωνιστική χωρίς να αλλάξει η σύμβαση μεταξύ Forthnet- Σκάι και SuperLeague; Μάλλον... Έως και σήμερα , η Forthnet έχει αναλάβει την υποχρέωση του Σκάι , ύστερα από συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό μεταδίδοντας τον αγώνα του Σαββάτου. Χθες κατά τη διάρκεια της SuperLeague δεν ελήφθη οριστική πρόταση καθώς και οι δύο πλευρές , κατέθεσαν μια σειρά από διαφορετικές προτάσεις για τη χρονική έκταση της σύμβασης. Επόμενο, φανερό, ραντεβού, στο επόμενο ΔΣ της SuperLeague


**Την Α1 μπάσκετ διεκδικεί η ΕΡΤ και ξεκινάει συζητήσεις με το Γ. Βασιλακόπουλο και την TAF Sports Marketing. Η Forthnet έχει τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου


Short stories


** Θα γίνει η προκήρυξη της ΕΡΤ για τους 700 συμβασιούχους της ΕΡΤ διαβεβαιώνει η διοίκηση της Στόχος της είναι , μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης του υπουργικού συμβουλίου η άμεση δημοσίευσή της. Τώρα, το αν θα προλάβει ως τον Οκτώβριο , η ΕΡΤ να ολοκληρώσει τη διαδικασία, είναι άλλη ιστορία.

**Παραιτήθηκε τελικά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ από την εκπομπή της στην ΕΡΤ. Η δημοσιογράφος μετά τις αντιδράσεις στο πρόσωπο της δήλωσε πως δεν θα αναλάβει την εκπομπή που εγκρίθηκε, ενώ ενδιαφέρον έχει πως η αρμόδια επιτροπή προγράμματος την επέλεξε , όσο ήταν σύμβουλος του δημοσίου, στο γραφείο του Σπύρου Βούγια.

**«Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο. Εκατό εργαζόμενοι στο δρόμο» έγραφε ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, έξω από τις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ, χθες. Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή.

**Ο Δημήτρης Βάρος, ανέλαβε τη διεύθυνση του «Veto» στη θέση του Χρήστου Μουλίνου ο οποίος αποχώρησε για να εκδώσει τη νέα εφημερίδα του Φιλιππάκη.


**Συνέδριο με τίτλο «TV Conference» διοργανώνει το «Marketing Week» στις 12 Νοεμβρίου. Στο επίκεντρο η οικονομική ύφεση, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις των διαφημιζομένων.

**Δωρεάν τη δορυφορική χωρητικότητα θα προσφέρει η Hellas Sat, για την μετάδοση της συναυλίας της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από τον ιστορικό χώρο της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η εταιρεία θα είναι και χορηγός της συγκεκριμένης παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: