17.9.10

Σάτιρα VS «δελτία ειδήσεων»




Ισχυρό ανταγωνισμό από τα δελτία ειδήσεων δέχονται οι ελάχιστες σατυρικές εκπομπές στην τηλεόρασης. Στα δελτία ειδήσεων το σχόλιο όχι απλώς προηγείται του γεγονότος, αλλά και το εξαφανίζει .Αυτός όμως ο ανταγωνισμός γέλιου είναι που τροφοδοτεί και τις κανονικές εκπομπές σάτιρας. Αυτές άλλωστε, άλλωστε είναι και η μόνη γραμμή άμυνας του τηλεθεατή σε μια θλιβερή πραγματικότητα Εσχάτως κοινό τους σημείο είναι πως βρίσκονται διαρκώς στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ.

Η «Ελληνοφρένεια» είναι η καθημερινή , διάρκειας ενός τετάρτου, σατιρική , πολιτική εκπομπή του Σκάι με δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, έξυπνα κείμενα και χρήση και κάποια κατά καιρούς εξωτερικά γυρίσματα και ελέγχθηκε επειδή «γιαούρτωσαν» τηλεοπτικά έναν πρώην υπουργό και γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει ανάποδα στο σήμα της εκπομπής. Το «Ράδιο Αρβύλα» κινείται σε άλλο επίπεδο. Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται εξ αρχής σε βίντεο τρίτων, ποντάρει στη χημεία της ομάδας των παρουσιαστών και στην επικοινωνία με το κοινό. Πρόσφατα τιμωρήθηκε από την αρχή για τη σάτιρα στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης . Το Αλ Τσαντίρι Νιους ξεκίνησε τη σύγκρουση με την AGB και όταν καθιερώθηκε στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο άσκησε μεγάλη επιρροή στο τηλεοπτικό κοινό. Από το ΕΣΡ κατηγορήθηκε για προσβολή των θεσμών για την κριτική του στο Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή. Το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» είναι η νέα σατιρική πρόταση του Mega . Σε μορφή κινουμένων σχεδίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακολουθώντας την παράδοση των Simpsons και του South Park , παρουσιάζεται ως η «πιο ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης».


Στα χέρια Μαρινάκη


Στην κεντρική διαχείριση για να παραμείνει ενεργή και στο ποδόσφαιρο, ποντάρει η ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση εξετάζει θετική τη δυνατότητα να μετάσχει στην κεντρική διαχείριση ως τη σεζόν 2013-14 εισφέροντας για την στην τρέχουσα περίοδο Forthnet τους αγώνες του Ολυμπιακού και της Ξάνθης και αποκτώντας αγώνες άλλων ομάδων «ίσης θεαματικότητας» Αν τελικώς υπάρξει συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης κατά ένα χρόνο (2012-13) και απεμπλακεί ο Σκάι, χωρίς άλλες δικαστικές περιπέτειες τότε η ΕΡΤ θα έχει δικαίωμα μεταδόσεων για ακόμη 2 χρόνια. Όλα όμως εξαρτώνται από το Βαγγέλη Μαρινάκη όπου με την ιδιότητα του προέδρου της SuperLeague θα δώσει τον τελικό τόνο. Φέτος, η ΕΡΤ, μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο (δικαιώματα Ολυμπιακού- Ξάνθης- παραγωγή- «Αθλητική Κυριακή) πληρώνει σε εποχή ΔΝΤ, 13 εκατ. ευρώ.

**Έως και την UEFA έφτασαν τα mail διαμαρτυρίας των τηλεθεατών για την «κομμένη στα άκρα» οθόνη στη μετάδοση, από το Mega, του αγώνα Μπαρτσελόνα –ΠΑΟ. Οι παίκτες αλλά και το σκορ (ευτυχώς) χάθηκαν από τα άκρα της οθόνης εξαιτίας της ασυμβατότητας στα συστήματα μετάδοσης και η υπόσχεση που δόθηκε είναι πως άμεσα θα διορθωθεί .

Short Stories

** «Λουκέτο» στο HOT FM . Η ΕΕΤΤ προχώρησε στο κλείσιμο του ύστερα από απόφαση του ΣτΕ και μετά από καταγγελία του Θ. Φιλιππόπουλου. Η ακροαματικότητα του HOT FM στην τελευταία μέτρηση 3μηνου ήταν στο 8,4%. Εκλεισαν και άλλοι σταθμοί από την ΕΕΤΤ που εξέπεμπαν παράνομα, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός Air 104,4, ο οποίος είχε "άδεια" μόνο για την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

**Ελεγκτές και για τη σύμβαση ΕΤ3 -ΟΠΑΠ. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης θα ασχοληθούν και με τη σύμβαση της ΕΤ3 με τον ΟΠΑΠ για τη μετάδοση των κληρώσεων του ΛΟΤΤΟ.

** Το ποσό των 265.373,23 ευρώ κατέβαλε ο Βίκτωρας Ρέστης , μέσω της Benbay Limited για την αγορά 260.000 κοινών μετοχών του ΔΟΛ. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας στον οργανισμό φτάνουν τις 14.845.996 σε σύνολο 83.000.000 μετοχών

**Μάλλον αμήχανο το δωρεάν περιοδικό , «Plus» που κυκλοφόρησε χθες. Το περιοδικό αναφέρεται ως «προσφορά της « Ελευθεροτυπίας» , ιδιοκτησίας της Χ,. Κ. Τεγόπουλος, με εκδότη το Γιώργο Διβάνη , σύμβουλο έκδοσης το Στέφανο Νόλλα και διευθυντή έκδοσης το M. Hullot.

**Με τη συμμετοχή του διαιτητή Περικλή Βασιλάκη , στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων, η εκπομπή «Σκάι Goal» (Κυριακή 21:45 – 23:00) μεταδίδει τα στιγμιότυπα των αγώνων της SuperLeague . Παρουσιάστές οι, Αριστοτέλης Παπαπάνος και Πάνος Βόγλης

** Το Conn-x TV ,θα μεταδώσει , μέσω του Universal Channel τις σειρές «Replay» και Rookie Blue. Πρεμιέρα για τις ταινίες «Το Νησί Των Καταραμένων» και «Ανίκητος» στο Film Express, από το ίδιο συνδρομητικό δίκτυο.

**Στις 28 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του προγράμματος του Mega, και αυτή τη Δευτέρα η Nova κάνει τη δική της στη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, ο Alpha φέτος θα απέχει τέτοιων εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: