14.9.10

Μείον 135 εκατ. ευρώ σε 2 χρόνια!



Χάθηκαν ...135.668.000 ευρώ σε δύο χρόνια. Η πτωτική πορεία της τηλεόρασης , σύμφωνα με τα στοιχεία της media services , για τα διαφημιστικά έσοδα , συνεχίζεται και στο πρώτο εξάμηνο του 2010. To 2008 η ελληνική τηλεόραση με την κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης , την περίοδο εκείνη, είχε εκτιναχθεί στα ύψη όμως τώρα η μείωση της δαπάνης στην τηλεόραση θα φτάσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Σεπτέμβριο κατά 50%. Το ερώτημα είναι τι έγιναν τα κέρδη της καλής περιόδου, καθώς τώρα οι τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών προτιμούν να απολύουν διαρκώς προσωπικό , παρά να στηρίζουν με τα αποθέματα τους

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι μεγαλύτερες απώλειες, κατά 120 εκατ. ευρώ σημειώθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2008 όταν τα σημάδια της κρίσης δεν είχαν φανεί ακόμη. Στη συνέχεια , σε σχέση με πέρυσι , τους πρώτους 6 μήνες χάθηκαν συνολικά μόλις 14 εκατ. ευρώ . Στα επιμέρους στοιχεία το Mega παραμένει στην πρώτη θέση με 100 εκατ. ευρώ έσοδα από διαφημίσεις (-11 εκατ. ευρώ) έχοντας το 29,8% της αγοράς . Στη δεύτερη θέση με άνοδο κατά 10 εκατ. ευρώ ο ΑΝΤ1 στα 84 εκατ. ευρώ , έχοντας σκαρφαλώσει στο 25% . Τρίτος πλέον ο Alpha ,με διαφημιστικά έσοδα ύψους 55 εκατ. ευρώ (+1 εκατ. ευρώ) έχοντας το 16,3% της αγοράς. Απώλειες περίπου 12 εκατ. ευρώ για το Star στα 44 εκατ. ευρώ και κατά 5 εκατ. ευρώ για το Alter στα 33,5 εκατ. ευρώ. Με άνοδο κατά 4 εκατ. ευρώ η ΝΕΤ, στα 16 εκατ. ευρώ, στα 2,9 εκατ. ευρώ η ΕΤ1 και με 207 εκατ. ευρώ η ΕΤ3 .



MEGA με Μπάρτσα –ΠΑΟ


Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος περιγράφει σήμερα στις 21.45 , σε απευθείας μετάδοση από τη Βαρκελώνη τον πρώτο αγώνα ελληνικού ενδιαφέροντος , στην φάση των ομίλων μεταξύ Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού. Ακολουθεί στις 00:15 η αναμέτρηση της Βέρντερ Βρέμης με την Τότεναμ σε περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου. Νωρίτερα στις 21:00 ξεκινάει η εκπομπή «Σούπερ μπαλα live» με τον Γιώργο Θαναηλάκη, τον Γιάννη Θειακό και σε ζωντανή σύνδεση με την Βαρκελώνη, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο ο οποίος θα μεταφέρει τα τελευταία νέα για τη μάχη του Παναθηναϊκού.

**Στο ΕΣΡ σήμερα ο ΟΤΕ. Ο οργανισμός καλείται να δώσει διευκρινήσεις για την απόκτηση της άδειας από τη θυγατρική του «Hellas Sat». Η άδεια δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών έχει διάρκεια 5 έτη και επιπλέον η εταιρεία έχει υπογράψει και τη σχετική σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο.

**Παραχώρησε τα δικαιώματά του για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague ο Σκάι στη Forthnet , καθώς φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις θα πάνε σε μάκρος. Υπάρχουν ομάδες που λένε «όχι» ακόμη και στην πρόταση της Forthnet για 3+1 χρόνια, αναμένοντας την αντιπρόταση του ΟΤΕ.

**Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του www.paotv.gr Στόχος είναι να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα η τεχνική υποδομή του site του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θα φιλοξενεί παλαιότερους αγώνες του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και την τρέχουσα αθλητική ειδησεογραφία.



Short stories

Μάνια εναντίον όλων!

Και ο πρωθυπουργός και ο Σταύρος Ψυχάρης, στο στόχαστρο της Μάνιας Τεγοπούλου. Η εκδότρια και πρόεδρος της «Ελευθεροτυπίας» με 4 παραπολιτικά χθες και προχθές, εγκαλεί τον Γ. Παπανδρέου πως « πληρώνει δημοσιογράφους (φανερά ή αδιαφανώς) ως συμβούλους» και η «αδιαφάνεια» αυτή όπως υποστηρίζει «ήταν πολύ πιο αποτελεσματική όταν έκανε τη θητεία του στο ΥΠ.ΕΞ. με τα μυστικά κονδύλια». Απευθύνεται προσωπικά στο Στ. Ψυχάρη, λέγοντας πως το «πάει, φιρί- φιρί» αναφέροντας πως «η κυβέρνηση διοχετεύει ειδήσεις μέσω Mega Channel» και «ανταποδίδοντας τη φιλοφρόνηση το Βήμα προβάλλει το εμπόρευμά του επί 10 και πλέον λεπτά στο ίδιο κανάλι. Μηνύματα υπάρχουν προς τον «υπουργό Στρατού», το Θ. Πάγκαλο , γράφοντας τα εξής : 1 + 1 = 1ή αλλιώς διαφημιστικές εταιρείες + εταιρείες δημοσκοπήσεων = ?.» αλλά και προς και το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι διοχετεύουν ειδησεογραφία στην «Ελευθεροτυπία», όπως κατά αντιστοιχία φέρεται να κάνει η κυβέρνηση με το Mega Channel **Κι άλλη καθυστέρηση στην υπόθεση των συμβασιούχων. «Το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες μέρες, με την προκήρυξη των 700 θέσεων», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης ,αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού μιλώντας στο Σκάι/ «Το επόμενο διάστημα θα οριστεί η διοίκηση”, συνέχισε , υπογραμμίζοντας πως «έχουμε μείνει πίσω, έχουμε καθυστερήσει». **Αύριο , Τετάρτη, θα διανεμηθεί το πρώτο τεύχος του δωρεάν περιοδικού «Plus» της «Ελευθεροτυπίας». **Με τη μορφή περιοδικού και με έξτρα έκδοση για τον Ολυμπιακό θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο ο «Πρωταθλητής». Εντός της εβδομάδας η προσθήκη οικονομικού προγράμματος στο Channel 9 , με επικεφαλής το Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη. Με μια βδομάδα καθυστέρησε ξεκίνησε χθες το επίσημο πρόγραμμα του Kontra Channel του Γιώργου Κουρή (75%) από τη θέση 54 και από το μπουκέτο του Conn-x TV. Κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ο Τέρενς Κουίκ και μεταξύ των σχολιαστών ο ίδιος ο Γιώργος Κουρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: