2.7.10

Φθινοπωρινή μάχη ΟΤΕ- Forthnet

Στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο ο ΟΤΕ επιχειρεί το επόμενό του βήμα δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση και ο ΟΤΕ. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν αρμοδίως από τη διοίκηση της εταιρείας για την επέκταση του Connx TV, παράλληλα με την IPTV και στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση χώρο στον οποίο κινείται η Forthnet μέσω του ομίλου NetMed.

Σύμφωνα με το σχέδιο , ο ΟΤΕ θα βγάλει το δικό του μπουκέτο στον αέρα εντός του Φθινοπώρου, έχοντας και κανάλια που θα μεταδίδονται σε υψηλή ευκρίνεια , χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το ύψος της συνδρομής και τα πακέτα που θα προσφέρει. Ήδη από την άλλη πλευρά η Forthnet έχοντας ήδη περισσότερους από 350.000 στη Nova σε Ελλάδα και Κύπρο προσφέρει διαφορετικά πακέτα συνδρομής , τα οποία τα συνδυάζει και με την τηλεφωνία. Από την άλλη πλευρά το πακέτο του Connx TV στην IPTV έχει αναλογικά ένα μικρό αριθμό συνδρομητών που κυμαίνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ στις 30.000 . Στο ΕΣΡ ο ΟΤΕ έχει ήδη καταθέσει το αίτημα να λάβει την άδεια που πήρε πριν από ένα χρόνο η θυγατρική του Hellasat, η οποία και έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για την παροχή δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το πλεονέκτημα του ΟΤΕ είναι προφανώς στην τηλεφωνία, εξαιτίας και του μεγάλου αριθμού συνδρομητών που διαθέτει. Εντούτοις η Forthnet ,μέσω της NetMed έχει «κλειδωμένα συμβόλαια» με τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ και ευρωπαίους διανομείς, αλλά και το ακριβό «χαρτί» του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ΟΤΕ , μέσω του Connx TV διαθέτει ως σήμερα τα αποκλειστικά το Universal και το Science Fiction Channel και στο ποδόσφαιρο , τη Β Εθνική και το γερμανικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα.


Nova πρόταση στη SuperLeague

«Πλήρη» πρόταση για την αγορά του «ορφανού» αγώνα, τα στιγμιότυπα του σαββατοκύριακου και τις ιντερνετικές μεταδόσεις , αντί το ποσού των 7 εκατ. ευρώ, φαίνεται να έχει κάνει η Forthnet προς τη SuperLeague. Με το ποσό αυτό καλύπτεται η αποχώρηση του Σκάι από την κεντρική διαχείριση και αποτρέπεται η είσοδος του ΟΤΕ. Την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη είναι προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ των 3 μερών για τη συζήτηση της πρότασης


**Δεν προτίθεται να προβεί ο Alpha σε συνεργασία, τεχνικού περιεχομένου με το Star, αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της Κάντζας. Επίσης διαψεύδουν τη φημολογία περί πώλησης του καναλιού. Οι απολύσεις πάντως τεχνικού προσωπικού στο Star συνεχίζονται .

**Στη θυγατρική εταιρεία «Ρόδον» μεταφέρονται και επίσημα το «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής». Η απόσχιση του κλάδου έκδοσης των εφημερίδων από τη μητρική εταιρεία Πήγασος, εγκρίθηκε από τη νομαρχία Αθηνών.

** Τους φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Γερμανία εξασφάλισε, αποκλειστικά, η Νova. Πρόκειται για την αναμέτρηση ΟΣΦΠ – Σλάβια Πράγας (4/7 , NS2 , 19:30) και ΟΣΦΠ – Στεάουα Βουκ. ( 9/7 , NS1 , 19:00).

short stories

Τέλος στο αγγελιόσημο.net

Η κυβέρνηση αργά το βράδυ χθες πήρε πίσω τη διάταξη (άρθρο 67) που επέκτεινε την επιβολή αγγελιοσήμου στο Internet και έδινε τη δυνατότητα ασφάλισης εργαζομένων στα ενημερωτικά sites στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ . Από το πρωί , η ΕΔΕΕ , με διαφημιστική της καταχώρηση , έστελνε το μήνυμα με καταχώρηση στις εφημερίδες πως «την ώρα που όλοι οι Έλληνες καλούνται να κάνουν θυσίες για το νέο ασφαλιστικό, τα <<ευγενή>> Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ εξαιρούνται και προικοδοτούνται με το Αγγελιόσημο» . Η ένωση των διαφημιστικών εταιρειών χαρακτήριζε το αγγελιόσημο ως τον “επαχθέστερο κοινωνικό πόρο” (!) που “βαρύνει με 20% ή 21,5% τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις” και γι’ αυτό «ζητούσε» από τον υπουργό εργασίας “δημόσια”, “να αποσύρει τις εξαιρέσεις και την επέκταση που αφορούν στα Ταμεία Τύπου και στο αγγελιόσημο. ** Κάτι που πέτυχε, χωρίς καμία αντίσταση ...**Η ΕΣΗΕΑ στο υπόμνημα που κατέθεσε την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής επισήμαινε ότι, «η αναφορά σε αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή, μέσω διαδικτύου, οπτικοακουστικού περιεχομένου, και μόνο για ημερήσιες εφημερίδες, αποκλείει τις ιστοσελίδες άλλων ΜΜΕ (π.χ. περιοδικών ή ραδιοτηλεοπτικών σταθμών) ενώ το διαδίκτυο αφορά έκφραση συνόλου μέσων (εφημερίδα, περιοδικό, ραδιόφωνο, τηλεόραση) και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο διαδίκτυο και έχουν τις προϋποθέσεις ν’ ασφαλιστούν». **Η ΕΣΗΕΑ εκτός από τις γενικές παρατηρήσεις για το ασφαλιστικό αναφέρε πως «η <<ανεξαρτησία>> του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πληρώνεται πολύ ακριβά αφού το Ταμείο οφείλει πλέον <<εξ ιδίων πόρων>> να καλύπτει όλες τις συντάξιμες αποδοχές και προσδοκίες (βασική και αναλογική σύνταξη)» σημειώνοντας πως «πρόκειται για πλήρη απόσυρση του δημοσίου από κάθε υποχρέωση εγγύησης ή χρηματοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: