1.7.10

Χωρίς δουλειά 1.047 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ !

Σοκ και δέος στο Ραδιομέγαρο. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα στην ΕΡΤ για τη μεγάλη μάζα των συμβασιούχων δημοσιογράφων , ενώ ως τις 10 Ιουλίου , 1047 εργαζόμενοι συμβασιούχοι θα χάσουν τη δουλειά τους , χωρίς να λάβουν αποζημίωση! Η ΕΡΤ που λαμβάνει ετησίως περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος , χωρίς να δίνει ξεκάθαρο λογαριασμό για το που τα ξοδεύει , εμφανίζεται σκληρή και άτεγκτη έναντι των συμβασιούχων, ενώ μέρες πριν έχει επιλέξει ως προσωπικό ειδικών θέσεων τους αστέρες...και τα άλλα πρόσωπα που θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά στην ΕΡΤ.

Χθες το σωματείο συμβασιούχων τεχνικών της ΕΡΤ απέκλεισε τις δύο εισόδους του Ραδιομεγάρου, απαγορεύοντας την είσοδο σχεδόν σε όλους. Η ΝΕΤ δεν μετέδωσε δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι, αφού η διοίκηση δεν δέχθηκε να αναφέρει την ανακοίνωση των απολυμένων συμβασιούχων. Εντούτοις σήμερα αναμένεται να βγει στον αέρα η πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τους Κ. Αρβανίτη και Ρ. Μπιζόγλη, που εργάζονται ως προσωπικό ειδικών θέσεων για την ΕΡΤ, ενώ αντιθέτως μάλλον δεν θα γίνει το ίδιο με τη Μ. Σαράφογλου, που επίσης κατέχει πλέον θέση Π.Ε.Θ., αφού δεν είναι σε θέση να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός των μόνιμων υπαλλήλων.

«Το μέλλον όλων αυτών των συναδέλφων είναι ζοφερό, καθώς η Διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να δεσμευθεί για το πότε θα διεξαχθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού» . «Στην ΕΡΤ υπάρχει μια κατάσταση που σαφώς δεν είναι η κατάσταση, που έπρεπε να υπάρχει, με τη συσσώρευση ανθρώπων, οι οποίοι δούλευαν σκληρά, ως συμβασιούχοι, και φυσικά δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πεταλωτής.


Κυπριακή δημοπρασία συχνοτήτων

Στο μεταξύ οι Κύπριοι βγάζουν χρήματα από τη δημοπράτηση συχνοτήτων. Η δημοπρασία για τη μοναδική πλατφόρμα ψηφιακής TV βρίσκεται ήδη στο 13ο γύρο και είναι ισόπαλος με τις προσφορές να βρίσκονται στα 6,8 εκατ. ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 850.000 ευρώ . Από τη δημοπρασία αποχώρησε ο τηλεοπικοινωνιακός οργανισμός Cyta με προσφορά 4,1 εκατ ευρώ, ενώ συνεχίζουν οι κοινοπραξίες LRG Enterprises και Velister.


**Δεν δέχονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών την επέκταση του αγγελιοσήμου και στα ελληνικά ενημερωτικά sites . Επίσης σε ανακοίνωσή του IAB Europe επισημαίνεται πως «τα ειδησεογραφικά portals που επενδύουν σε πρωτογενές περιεχόμενο όχι μόνο θα χάσουν διαφημιστικό μερίδιο», «αλλά ακόμη και η επιβίωσή τους ενδέχεται να απειληθεί».


**Από σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης. Κάθε διαφήμιση θα επιβαρύνεται με 20% , ενώ ο ΦΠΑ αυξάνεται σε εφημερίδες και περιοδικά στο 5,5% και για τις προσφορές (CD – DVD) στο 23%.

**Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει τη μέτρηση ακροαματικότητας προχωράει η ΑΕΜΑΡ, όπως αποφάσισε χθες η ΕΙΤΗΣΕΕ , στην ετήσια γενική της συνέλευση. Μια μερίδα ραδιοφωνικών σταθμών αμφισβητεί έντονα τη Focus, σε αντίθεση με την πλειονότητα.

short stories

ΑΝΤ1... Five

Έντονη κινητικότητα στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Εντός των συνόρων συζητείται έντονα η συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Alpha και Star. Εκτός σύμφωνα με τους Financial Times , ο όμιλος Κυριακού δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε συνεργασία με τον Τζον Ντε Μόλ , ιδρυτή της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Endemol , να αποκτήσουν τον ελεύθερο βρετανικό σταθμό Five. Πωλητής είναι το RTL και για το σταθμό προσφορές έχουν καταθέσει άλλες δύο εταιρείες. **Στην Ελλάδα πάλι, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Ελευθεροτυπίας δεν έγινε κάποια αναφορά στον τραπεζικό δανεισμό των 25 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς προς το συγκρότημα και τις παράλληλες περικοπές προσωπικού που ξεκίνησαν. Οι μέτοχοι αντιθέτως ενημερώθηκαν πως η εταιρεία θα λάβει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Planatech , η οποία σχεδιάζει φουσκωτά σκάφη. Στόχος της εκδοτικής εταιρείας είναι να διατηρήσει την κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφορών. Μέρισμα πάντως για το 2001 δεν θα δοθεί, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την Audiovisual . Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των 15.000.000 ευρώ . ** Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ επισημοποίησε την είσοδό του στην δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση από τον επόμενο Φθινόπωρο, στην εποχή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα του ΔΝΤ. Όμως, συνεχίζεται,η πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων παράλληλα με την επίθεση των φόρων που πιέζει τη διαφημιστική δαπάνη. Ο συνδυασμός φορολογίας και απολύσεων είναι αυτός που θα ανατροφοδοτήσει την κρίση και στα media, αφού το πρόβλημα της μειωμένης δαπάνης, θα «λύνεται» με την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: