4.7.10

Αγοράζουν πακέτα TV –τηλεφωνίας

Στους 330.000 συνδρομητές αυξήθηκαν οι συνδρομητές της Nova Ελλάδας, σύμφωνα με πηγές της Multichoice. Το συνδυαστικό πρόγραμμα προσφοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεφωνίας έχει σύμφωνα με τα στοιχεία των στελεχών της εταιρείας βοηθήσει να αυξηθούν οι συνδρομητές της Multichoice κάνοντας το «καλύτερο καλοκαίρι» στην ιστορία της εταιρείας. Οι νέες πωλήσεις συνδρομών , σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες γίνονται κατά 70% εντός του δικτύου καταστημάτων της Forthnet, όπου οι ενδιαφερόμενοι παράλληλα με τα πακέτα της τηλεφωνίας αγοράζουν και αντίστοιχα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η θετική αυτή πορεία είναι μια ασπίδας προστασίας έναντι του σκληρού Φθινοπώρου που έρχεται εξαιτίας του ΔΝΤ, αλλά και της επικείμενης παρουσίας του μπουκέτου του ΟΤΕ. Το ερώτημα όμως για την εταιρεία είναι αν οι νέες συνδρομές θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αυξήσει και τα έσοδα, τα οποία το 2009 κινήθηκαν, παρά την αύξηση των πελατών , στα ίδια επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών της Multichoice ανήλθε σε 193 εκατ. ευρώ το 2009 , και τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας σε 6,9 εκατ, ευρώ και ο τζίρος της NetMed Hellas αυξήθηκε σε 114 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 23 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα όπλα που έχει ο όμιλος Forthnet είναι και οι αξιώσεις που έχουν οι δύο θυγατρικές του, έναντι των ΠΑΕ από την κερδισμένη στα δικαστήρια μάχη για το σπάσιμο των συμβολαίων την εποχή της Alpha Digital. Το σύνολο των αξιώσεων της Multichoice ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ , πλέον τόκων και αποσβέσεων και εκείνες της NetMed Hellas σε 135 εκατ. ευρώ.

Πακέτο Ολυμπιακού

Και τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αλβανική Μπέσα για το Europa League εξασφάλισε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Noνα. Έτσι η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θα έχει όλον τον Ιούλιο μαζί με τα φιλικά , όλες τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού . Παράλληλα την επόμενη Τετάρτη, η Nova μαζί με την ΕΟΚ παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη μετάδοση σε High Definition της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των εθνικών ομάδων μπάσκετ, Ελλάδας και ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου.


**Εντός του επόμενου 15νθημέρου θα αποφασίσει το RTL στη Μεγάλη Βρετανία για την τύχη του ελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού FIVE . Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και ένα σχήμα ελληνικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του ΑΝΤ1 και του Ολλανδού μεγιστάνα των media, Τζων Ντε Μολ.

**Αδιευκρίνιστη η τύχη των 1.047 συμβασιούχων της ΕΡΤ. Οι τελευταίες συμβάσεις λήγουν αμέσως μετά το τέλος του Mundial , χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη των δύο διαγωνισμών από την ΕΡΤ για το 70% των θέσεων που θα καλυφθούν.

** «Η αλήθεια είναι ότι οι διαφημιστές δεν επιθυμούν φορολόγηση και έλεγχο επί των κερδών τους στις διαφημίσεις του Διαδικτύου και χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα το αγγελιόσημο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ, για την ...απόσυρση της διάταξης που επέκτεινε τον πόρο και στο Internet .


Short Stories


Μουντομπάσκετ προϋπολογισμού 135.000 ευρώ


Το ποσό των 135.000 ευρώ προϋπολογίζει η ΕΡΤ για την κάλυψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει λόγ για μείωση της τάξης κατά 35% . Περισσότεροι από 40 αγώνες και ειδικές εκπομπές θα προβληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης από την ΝΕΤ, την ΕΤ 1 και το σπορ+. Στην φάση των ομίλων θα μεταδίδονται καθημερινά πέντε αγώνες, ενώ θα προβληθούν και όλα τα «νοκ-άουτ» παιχνίδια της τελικής φάσης. **Η ΕΡΤ θα μεταδώσει όλα τα παιχνίδια του ομίλου της Εθνικής Ομάδας, αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια των άλλων ομίλων. Σε σχέση με την περσινή αποστολή στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και «συνυπολογίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα μέλη της αποστολής της ΕΡΤ μειώνονται κατά δύο (από 10 σε 8)». Σημειώνεται πως «όλα τα μέλη της αποστολής είναι μόνιμοι υπάλληλοι της εταιρείας, ενώ έχει γίνει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τη διαδικασία παραγωγής των εκπομπών που θα μεταδοθούν από την Αθήνα» . Η κρατική τηλεόραση επισημαίνει πως «οι υψηλές τηλεθεάσεις των αγώνων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και ο συγκεκριμένος τρόπος παραγωγής, προσφέρει τη μέγιστη δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης του διαφημιστικού χρόνου και προσέλκυσης χορηγών από την ΕΡΤ». ** Νωρίτερα, από τις 26 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου η ΕΤ1 με πρόγραμμα τηλεοπτικής μετάδοσης 50 περίπου ωρών, θα καλύψει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει πως η αποστολή μειώθηκε από 26 σε 19 άτομα και το κόστος κατά περίπου 35%», χωρίς όμως να δίνει το ποσό

Δεν υπάρχουν σχόλια: