24.6.10

Το κοστολόγιο του Mundial

Μειωμένο κατά 241.088 ευρώ είναι το κόστος του Mundial για την ΕΡΤ σε σχέση με το Euro 2008. Σύμφωνα με την προ ημερών ανακοίνωση της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ανέρχεται σε 848.420 ευρώ έναντι ποσού 1.089.508,32 ευρώ για το ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου. Η «SD» δημοσιεύει σήμερα το αναλυτικό κοστολόγιο του Mundial όπως προϋπολογίσθηκε και κατατέθηκε με την 4833/ 23.3.2010 εισήγηση που υπέγραφαν ο διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων Αντώνης Κατσαρός και τότε διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ, Δημήτρης Γόντικας.

Το κόστος για τη ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη μετάδοση των αγώνων της διοργάνωση και του ρεπορτάζ ανήλθε σε 468.120 ευρώ και το κόστος των παραγωγών των εκπομπών (01.06-12.07.2010) ανέρχεται σε 380.300 ευρώ. Το υψηλότερο κόστος , πάντοτε σύμφωνα με την εισήγηση του περασμένου Μαρτίου, είναι για την ενοικίαση VAN και ENG και ανέρχεται σε 297.000 ευρώ. Η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε να νοικιάσει VAN θεωρώντας πως θα είναι μικρότερο το κόστος από μια ενδεχόμενη μετακίνησης μιας αντίστοιχης μονάδας της ΕΡΤ. Ακολουθούν τα έξοδα για τις θέσεις των σχολιαστών του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στα γήπεδα με 98.000 ευρώ και τα τηλεοπτικά κυκλώματα προς 96.000 ευρώ και 90.100 ευρώ για τα ξενοδοχεία στα οποία κατέλυσαν οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του ιδιωτικού συνεργείου. Σε περίπτωση που η Εθνική προχωρούσε, η ΕΡΤ είχε προϋπολογίσει επιπλέον 50.000 ευρώ.



**Ικανοποιητικό το ποσοστό του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Αργεντινή. Η ΝΕΤ συγκέντρωσε στο σύνολο του δείγματος θεαματικότητα 52,9% , και στις ηλικίες 60,3%. Μεγαλύτερη απήχηση σημείωσε η αναμέτρηση στις ανδρικές ηλικίες, μεταξύ 25-44 ετών (73,2%) και 15-24 ετών (72,4%).


**Αύριο, Παρασκευή , την ίδια ώρα (15.00) πραγματοποιούν τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους , το Mega και το Alter. Μεταξύ των θεμάτων της συνέλευσης του Τηλέτυπου είναι και η σύμβαση διευθύνοντος συμβούλου, ενώ δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Alter, έως και 120 εκατ. ευρώ, στην ημερήσια διάταξη.


**Για «δυσφημιστικά δημοσιεύματα» στο Internet σε βάρος της Focus κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ξένια Κούρτογλου, Η εταιρεία και η ίδια επιφυλάσσονται «κάθε νόμιμου δικαιώματος τους», ενώ σημειώνει πως η Focus είναι εγγεγραμμένη από το 1997 στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ερευνών Ραδιοτηλεοπτικής αγοράς του δημοσίου.

Short stories


Αδυνατεί χωρίς συμβασιούχους!

Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές ως το τέλος του μήνα η ΝΕΤ. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επαναληφθεί και τον Ιούλιο αφού η ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει χωρίς τους συμβασιούχους. Τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα θα σταματήσουν να μεταδίδονται οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και εκείνη του Σαββατοκύριακου, ενώ γίνονται προσπάθειες για να παραχθούν εκπομπές τον Αύγουστου. Την ίδια ώρα από σήμερα ξεκινούν οι απεργίες που προκήρυξε στην ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ στις οποίες συμμετέχουν μόνο οι συμβασιούχοι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απεργία ,αύριο , το Σάββατο, την Κυριακή, και την Τετάρτη, ενώ για όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ τη Δευτέρα και την Τρίτη. **Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητά τη «λύση του προβλήματος των συμβασιούχων της ΕΡΤ στην κατεύθυνση της σταθεράς και πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου» και την «υπογραφή νέας ΣΣΕ, ΕΣΗΕΑ-ΕΡΤ για το 2009 και το 2010,. **Την ίδια ώρα , σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση σκέφτεται να επαναφέρει το καθεστώς του λεγόμενου «προσωπικού ειδικών θέσεων», τοποθετώντας ένα μεγάλο αριθμό προσώπων κυρίως τηλεοπτικών αστέρων που δεν μπορεί να πληρώσει τις αποδοχές που επιθυμούν με τις προτεινόμενες συμβάσεις έργου! Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ σκέφτεται να θεσπίσει ασυμβίβαστο στους κατόχους εκπομπών να εργάζονται και σε ανταγωνιστικά της ΕΡΤ , ΜΜΕ, αλλά οι αστέρες, δεν θέλουν να το συζητήσουν. **Προφανώς ισχύει η πρωθυπουργική ρήση πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους...** Βιβλίο εποχής: «Αντιστρέφοντας την πυραμίδα. η ιστορία του ποδοσφαίρου των τακτικών και των συστημάτων του», του Τζόναθαν Γουίλσον, σε μετάφραση του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου και εισαγωγή του Αντώνη Καρπετόπουλου, από τις «Polaris Εκδόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: