18.5.10

«Βλέπει» Μουντιάλ και η Nova

Πρόγευση από Μουντιάλ, δίνει η nova. Η NetMed εξασφάλισε 9 φιλικούς αγώνες εθνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Εθνική Ποδοσφαίρου και ξεκινάει τις μεταδόσεις στο διάστημα από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου, από τα κανάλια novasports. Οι δύο φιλικοί αγώνες της εθνικής είναι προγραμματισμένοι για τις 25 Μαϊου με την Βόρειο Κορέα και στις 2 Ιουνίου με την Παραγουάη.

Η nova ετοιμάζει και τις επόμενες κινήσεις της , ενόψει της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής γιορτής. Εξασφάλισε τα στιγμιότυπα του Μουντιάλ από την ΕΡΤ, χωρίς να πληρώσει επιπλέον χρήματα σε αντάλλαγμα εκείνων της SuperLeague που μετέδιδε χωρίς άδεια η κρατική ραδιοτηλεόραση τη χρονιά που πέρασε. Η ΕΡΤ ταυτόχρονα εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ειδικά για την περίοδο του Μουντιάλ το ΕΡΤ HD, αναλαμβάνοντας την κάλυψη των αγώνων σε υψηλή ευκρίνεια. Είναι μια ιδέα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί μέσα από το μπουκέτο της Nova .



Αντίδραση από Αλαφούζο
Μετά το διευθύνοντα σύμβουλο του Star, Π. Κυριακόπουλο, ήταν η σειρά του προέδρου και μετόχου κατά 70% του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζου, να αντιδράσει για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης, συσχετίζοντας τον και με το αγγελιόσημο. «Η υψηλή φορολογία θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των Μέσων Ενημέρωσης, την ώρα μάλιστα που η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται συνεχώς» δήλωσε στο Σκάι 100,3 , ο Γ. Αλαφούζος και χαρακτήρισε «άδικο φόρο το αγγελιόσημο που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι».

**Έρχεται ο «Γαύρος» Το Σάββατο 29 Μαΐου θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά η εφημερίδα του Α. Πίκουλα, η εφημερίδα που έχει ήδη παρουσία στο Internet (www.gavros.gr) έχοντας σχεδιασμό για την προσφορά ενθέτων για το στοίχημα και το life style.
**“Η PLD δεν έχει κάνει στάση πληρωμών” , αναφέρει σε ανακοίνωσή του , ο μέτοχος της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών , Διονύσης Παναγιωτάκης. «Η συνεργασία με τις τράπεζες ήταν και είναι κανονική» , συμπληρώνοντας πως η «καθυστέρηση τριών ή πέντε ημερών δεν είναι πρόβλημα».

**Συνεδριάζει σήμερα ξανά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την απεργία.. Το διασωματειακό όργανο δεν κατάφερε χθες να καταλήξει σε μια απόφαση, και καθώς 3 από τις 5 παρατάξεις διαφώνησαν δημοσίως με την κήρυξή της, το θέμα συζητείται , εκ νέου, σήμερα.

Short stories
Επί 7 μήνες , η διεθνής εικόνα της Ελλάδας , διασύρεται από διεθνή media, ανυπόληπτους οίκους αξιολόγησης και γερμανούς πολιτικούς, χωρίς να υπάρχει μια πειστική απάντηση. ** Κι αυτό διότι απουσιάζει και το όραμα και ο μηχανισμός. Κανονικά, παράλληλα με το σποτ «Kalimera» για την προσέλκυση των επισκεπτών ,θα έπρεπε να μεταδίδεται ένα μήνυμα π.χ. με τον Ότο Ρεχάγκελ , το Σισέ, το Ζιλμπέρτο, το Μέλμπεργκ κ.α. να εξηγούν στους ευρωπαϊους γιατί επέλεξαν την Ελλάδα και τους Έλληνες για να εργαστούν.** Ταυτόχρονα, η μίσθωση εταιρειών lobbying στις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη οι οποίες θα «μιλούσαν» στους μεγάλους ομίλους των ΜΜΕ, παράλληλα με την αποπληρωμή των χρεών, θα είχε κάποια αποτελέσματα στη βελτίωση της εικόνας. . **Το επόμενο βήμα , θα έπρεπε να είναι η ηλεκτρονική παρουσία της χώρας στα διεθνή media, με ένα ελληνικό μπουκέτο σε πολλές γλώσσες. Η ΕΡΤ θα έπρεπε άμεσα, μετακινώντας προσωπικό από την αχανή ψηφιακή τηλεόραση της, να δημιουργήσει ένα κανονικό δορυφορικό κανάλι που θα μεταδίδει ειδήσεις στα ελληνικά , τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά, παράλληλα με τη δημιουργία του ελληνόφωνου Euronews σε συνεργασία με το ΡΙΚ. Το κόστος του δεύτερου καναλιού έφθανε τα 6 εκατ. ευρώ , αλλά δυστυχώς επιλέχθηκε η φθηνή λύση, της παραγωγής κάποιων ελάχιστων ωρών προγράμματος, εντός του αγγλόφωνου δικτύου. ** Στην προσπάθεια αυτή θα έπρεπε να συμμετέχουν με ένα κοινό δορυφορικό κανάλι , και τα ιδιωτικά δίκτυα με την παροχή τεχνογνωσίας και τη δωρεάν διάθεση προγράμματος στο ελληνικό μπουκέτο. ** «Κορωνίδα» σε αυτή την προσπάθεια θα έπρεπε ένα είναι ένα αρχικά πολύγλωσσο site , από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, με τη διάθεση άφθονου οπτικοακουστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: