19.5.10

Πρόστιμα 250.000 ευρώ για Αλεξανδράτου και πολιτικούς

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση επιβολής προστίμου 70.000 ευρώ σε βάρος του Extra έλαβε χθες το ΕΣΡ. Η αρχή θεωρεί, πως, οι συντελεστές της εκπομπής κάλεσαν τους τηλεθεατές να ψηφίσουν για το «Ποιοι πολιτικοί πρέπει να πάνε φυλακή», έδειξαν, έλλειψη ....σεβασμού στην έννομη τάξη αλλά και μή αξιοπρεπή συμπεριφοράς απέναντι σε αναφερόμενα πρόσωπα. Το ερώτημα είναι αν με την απόφαση αυτή , το ΕΣΡ αναλαμβάνει «ρόλο αρχισυντάκτη» σε εκπομπές και υπερασπιστή της τιμής των πολιτικών που βάλλονται απροκάλυπτα από τα Μέσα.

Το ΕΣΡ χθες επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, ενώ μείωσε κι ένα στο Alter κατά 5.000 ευρώ. Αναλυτικά , τουλάχιστον ένα μήνα μετά την έμμεση διαφήμιση του DVD της Τ. Αλεξανδράτου , το συμβούλιο «έριξε» πρόστιμο 100.000 ευρώ, στον AΝΤ1 TV για τη συζήτηση, παρουσία και νέων παιδιών , μεταξύ του συγκεκριμένου προσώπου και της Τ. Στεφανϊδου, με το αιτιολογικό της χαμηλής στάθμης Μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ, καθώς και ο Ιωάννης Παπακώστας, που ζήτησε 150.000 ευρώ.

Στο Star επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ για την παρουσίαση γεγονότος στα δελτία ειδήσεων στις 14, 15 και 19/01/2010, «χωρίς αίσθημα ευθύνης» παραβιάζοντας , τη νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων. Για το ίδιο ζήτημα , ο Alpha τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για την εκπομπή «Μες στην Καλή Χαρά» (30/01/2010) Μειοψήφησαν ο Νέστωρ Κουράκης και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ. Τέλος, το συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας, που είχε καταθέσει το τηλεοπτικό κανάλι Alter, για προηγούμενες αποφάσεις μειώνοντας πρόστιμα , κατά 5.000 ευρώ , στα 15.000 ευρώ.

Βλέπουν Formula 1

Τα τέσσερα πρώτα Grand Prix (Μαλαισία – Κίνα - Ισπανία - Μονακό) της φετινής σεζόν της Formula 1 κατέγραψαν συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 18.6%, στα κοινά 15-44, αναφέρει ο Alpha σε ανακοίνωσή του , επικαλούμενος τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement.

Στους άντρες ηλικίας 25 – 44 ετών η Formula 1 μέχρι στιγμής έχει καταγράψει συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 30% ενώ στους άνδρες ηλικίας 15-44 ετών έχει σημειώσει συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 27,5%.

**Δάνειο 25 εκατ. ευρώ για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η εκδοτική εταιρεία . ανακοίνωσε πως υπέγραψε δανειακή σύμβαση για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου επταετούς διάρκειας, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ύψους 25 εκατ. ευρώ με την τράπεζα Πειραιώς, με σκοπό «τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών αναγκών».

** Με ψήφους 5-4 το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τάχθηκε εναντίον της κήρυξής απεργίας την Πέμπτη , καθώς αντιτάχθηκαν οι παρατάξεις των κυρίων, Σόμπολου , Κουμπιά και Τσαλαπάτη. Την παραίτησή του από τη Συσπείρωση υπέβαλε ο Μπ. Αγρολάμπος. Η ΠΟΕΣΥ προτείνει απεργία την επόμενη βδομάδα.

**Κυκλοφορεί σήμερα από την «Καθημερινή» το περιοδικό «Γλυκιές Ιστορίες» αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζαχαροπλαστική ,από την ομάδα του «Γαστρονόμου», σε συνεργασία με το Στέλιο Παρλιάρο.

Short stories

Με τη χθεσινή της απόφαση η ΕΣΗΕΑ, τράβηξε μια γραμμή. Επέλεξε να βρεθεί απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται, με προφανές αντάλλαγμα την εξαίρεση του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τις τωρινές συγχωνεύσεις των ταμείων. Μετά όταν θα τεθεί το θέμα του αγγελιοσήμου από τους ιδιοκτήτες, δεν θα έχει κανένα στήριγμα στην κοινωνία. **«Μήπως τελικά για να ισχύσει το “μια θέση στο δημόσιο” που λένε οι νόμοι, πρέπει η ΕΣΗΕΑ να ζητήσει και τις αντίστοιχες λίστες απασχολουμένων δημοσιογράφων στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου ώστε να ελέγξει τις διπλοθεσίες στο δημόσιο τομέα;» Το ερώτημα αυτό θέτει η Συσπείρωση με αφορμή την επικείμενη λήξη συνεργασίας των συμβασιούχων με την ΕΡΤ. «Υπάρχουν δημοσιογράφοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης χωρίς να έχουν καμιά ουσιαστική παρουσία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέρει η παράταξη , η οποία επισημαίνει πως ακόμη και σήμερα «υπάρχουν συνταξιούχοι που μισθοδοτούνται ακόμη από την ΕΡΤ κατέχοντας μάλιστα θέσεις – κλειδιά», αλλά και ότι «διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών ΜΜΕ που βρίσκονται στις λίστες της ΕΡΤ, ως μόνιμοι ή συμβασιούχοι». **Ίσα δικαιώματα για τους ανθρώπους με άλλη σεξουαλική επιλογή ζητάει από το ΕΣΡ το κίνημα των LGBT (γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανς), με ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.00 παράλληλα με κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της αρχής. Η γκέι κοινότητα διαμαρτύρεται για την εκ νέου επιβολή προστίμων από το ΕΣΡ «για την προβολή της ταινίας Straight Story , «για την παρουσία της συγγραφέως Μπέττυς Βακαλίδου, η οποία έχει προβεί σε διόρθωση φύλου, σε απογευματινή εκπομπή» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: