20.5.10

Και η ΕΤ3 στο Μουντιάλ

Με 19 μαγνητοσκοπημένους αγώνες και «προίκα» την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Νότιο Κορέα «κατεβαίνει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής η ΕΤ3 από τις 11 Ιουνίου. Το τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης θα δείχνει καθημερινά από τις 23.30 έως τη 01.30, σε μαγνητοσκόπηση τον πιο σημαντικό αγώνα, της ημέρας. Ταυτόχρονα η ΕΤ3 θα έχει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή αθλητική εκπομπή από τις 11.30 έως τις 13.00, η οποία με καλεσμένους και ρεπορτάζ από το προσκήνιο και το παρασκήνιο, θα παρουσιάζει όλη την αθλητική δραστηριότητα της προηγούμενης ημέρας και θα προαναγγέλλει τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Στην παρουσίαση της εκπομπής θα είναι ο Δημήτρης Δραγώγιας και στην αρχισυνταξία ο Γιάννης Δέλκος. Πλούσιο θα είναι το ρεπορτάζ της ΕΤ3 και στον «Κόσμο των Σπορ» αμέσως μετά από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων στις 17.00, ενώ ενημέρωση για τους αγώνες θα υπάρχει και στις αθλητικές ειδήσεις του μεσημεριανού δελτίου στις 13.00 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 22.00.



Dream Team ή Μουσεία;

Επιστρέφει η ΕΡΤ στον ανταγωνισμό; Ενώ ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, Π. Γερουλάνος είχε δηλώσει πως θεωρεί πως ένα από τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου ήταν «η χρησιμοποίηση του ανταποδοτικού τέλους για εμπορικούς σκοπούς», η ΕΡΤ εμφανίζεται να διεκδικεί έναντι υψηλού τιμήματος, τα δικαιώματα της Dream Time , η οποία θα έρθει στην Ελλάδα για ένα αγώνα μπάσκετ τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα είναι σε καθεστώς αβεβαιότητας , οι συμβασιούχοι, η Λυρική, το Εθνικό Θέατρο, τα Μουσεία...


**Καθήκοντα Chief Operating Officer του Ομίλου ΑΝΤ1 στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Alexander Holland. O κ. Holland τα τελευταία 3 χρόνια κατείχε τη θέση του Chief of Staff στον Όμιλο Viasat/MTG, έχοντας την εποπτεία του προγράμματος των 60 τηλεοπτικών δικτύων του Ομίλου σε περισσότερες από 20 χώρες.

** Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας των Ενικών Ομάδων Βόλει ανέλαβε η «Metro» Ο διευθύνων σύμβουλος της δωρεάν εφημερίδας Φραγκίσκος Μονογυιός δήλωσε πως «είναι πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με Ελληνική Ομοσπονδία κάνοντας αρχή με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

**Μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στη σημερινή απεργία. Τα δελτία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα μεταδοθούν στο 30% του χρόνου σε αντίθεση με της ιδιωτικής , όπου μετά την αναδίπλωση της ΕΣΗΕΑ, θα προβληθούν κανονικά. Η ΠΟΕΣΥ έθεσε το ζήτημα της χρονικής μετάθεσης της απεργίας, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση από την ΕΣΗΕΑ.

SHORT STORIES
«Θα πρέπει τώρα να πάρω τη βαλίτσα και να πηγαίνω από πόλη σε πόλη ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τα στούντιο για να μειώσω το κόστος ». Η φράση αυτή ανήκει σε ανώτατο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού , λίγο μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20%) από την 1η Ιουλίου. Μέχρι πρότινος η επαναδιαπραγμάτευση του κόστους των συμβολαίων, ή και του χρέους γενικότερα θεωρούνταν μια παράλογη ιδέα. Ο Σκάι για παράδειγμα άφησε να εννοηθεί πως ζητούσε μείωση του κόστους της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα , όμως όλοι δήλωσαν αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική. Ακολούθησε η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσου για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό και τώρα στο παιχνίδι, μπαίνουν και τα μεγάλα ιδιωτικά δίκτυα που βλέπουν πως δεν μπορούν να αντέξουν το νέο κόστος από τον ειδικό φόρο, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διαφημιστική πτώση και ζητούν μια νέα διαπραγμάτευση. Άλλωστε παρά την δυνατότητα χορήγησης κάποιων δανείων προς τις επιχειρήσεις ,που επιφέρει , μεταξύ άλλων το μνημόνιο με το ΔΝΤ, το πρόβλημα το επόμενο διάστημα θα είναι η ρευστότητα. Και το ερώτημα είναι πόσοι θα επιβιώσουν . **Αλλά δεν γίνεται να συζητάει κανείς μόνο για την εκτέλεση των συμβολαίων και να μην λαμβάνει υπόψη του, τους εργαζόμενους Οι επιχειρήσεις απαιτούν, μειώσεις μισθών από τους εργαζόμενους και αύξηση των ωρών δεν προτείνουν όμως καμία προοπτική. Το λογικό θα ήταν η κατάθεση μιας κοινωνικής συμφωνίας , που θα ορίζει πως μία μείωση του κόστους της εργασίας, αντισταθμίζεται από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.. Προς το παρόν , επικρατεί σιωπή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: