16.5.10

Συνεργασίας υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ-Nova

Μια έκπληξη επιφυλάσσει η Nova για τους συνδρομητές. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με την ΕΡΤ που έχει τα δικαιώματα του Μουντιάλ θα προσφέρουν τους αγώνες σε High Definition. Η κρατική ραδιοτηλεόραση θα παρέχει σε υψηλή ευκρίνεια τους αγώνες τους οποίους θα μπορεί κανείς να δει μέσα από το μπουκέτο της Nova.

Είναι κάτι που η ΕΡΤ σχεδίασε να πραγματοποιήσει πριν από 2 χρόνια σε συνεργασία με τη HellaSat του ΟΤΕ, αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ. Τώρα μετά και την επίτευξη της συμφωνίας ΕΡΤ- Forthnet για τα στιγμιότυπα , κάτι τέτοιο είναι μάλλον εφικτό. Θυμίζουμε πως υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών , ο οποίος προβλέπει πως σε η Nova θα προβάλει δωρεάν τα στιγμιότυπα από το Μουντιάλ ως αντάλλαγμα για τη μετάδοση , χωρίς άδεια, όλο το προηγούμενο διάστημα των κυριότερων αποσπασμάτων των αγώνων της SuperLeague τα δικαιώματα των οποίων είχε η Forthnet. Παράλληλα η σκληρή πραγματικότητα που επιφέρει το ΔΝΤ, επιβάλει πλέον συνεργασίες και αναθεώρηση της πολιτικής των Μέσων.

Η ΕΡΤ πάντως σχεδιάζει να κερδίσει τη μάχη της θεαματικότητας και των εσόδων τον επόμενο μήνα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει από την αγορά ποσό 8 εκατ. ευρώ Η ΝΕΤ θα παίξει μπάλα μεταδίδοντας 3 αγώνες ημερησίως και έχοντας εκπομπές πριν και μετά τα γεγονότα, ενώ η ημερήσια ροή θα διακόπτεται μόνο από τα δελτία ειδήσεων. Στόχος της διοίκησης είναι και ο περιορισμός του κόστους με μεταδόσεις των μισών αγώνων από τα στούντιο της ΕΡΤ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει με το ύψος της σύμβασης για την ενοικίαση των βαν στη Νότιο Αφρική .

Περικοπές στο Star
Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί η επιστροφή του ειδικού φόρου στο 20% , από την 1η Ιουλίου 2010. Ο διευθύνων σύμβουλος του Star Channel , Πάνος Κυριακόπουλος σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους αναφέρει πως «το 2010 η συνολική μείωση της αγοράς να ξεπεράσει το 15 %», εξηγώντας πως «τα συνολικά έσοδα το 2010 θα είναι μειωμένα σχεδόν κατά 50% από αυτά του 2007.» Πρόσθεσε πως θα υπάρξουν μετακινήσεις στο προσωπικό , μηδενικές πρόσθετες αμοιβές, εξωτερικά συνεργεία αποτελούμενα από ένα εργαζόμενο


**Κοντά σε συμφωνία για το «Καρφί». Σύμφωνα με πληροφορίες ο σημερινός διευθυντής της εφημερίδας Κώστας Γιαννόπουλος είναι κοντά σε συμφωνία με την οικογένεια Κακαουνάκη για να αγοράσει το φύλλο.


** «Παγώνει» η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Digea μετά την ψηφιακή εκπομπή που σχεδιάζει για τις 18 Ιουνίου θα σταματήσει το σχέδιο επέκτασης και σε άλλες περιοχές λόγω του ειδικού φόρου και της επιστροφής του τέλους χρήσης συχνοτήτων.

**Από την 1η Ιουνίου το θερινό cinema της nova , επιστρέφει στο μπουκέτο προσφέροντας και άλλες ταινίες . Επίσης το τελευταίο διπλό επεισόδιο του Lost 48 ώρες μετά την Αμερική θα προβληθεί την Τρίτη 25 Μαϊου (22:00), στο novacinema1.



Short stories

Έντονη κινητικότητα στο χώρο του Τύπου. Στις 27 Μαΐου στη γενική συνέλευση του ΔΟΛ, αναμένεται η τοποθέτηση του Σταύρου Ψυχάρη για το μέλλον του οργανισμού καθώς ο Βίκτωρας Ρέστης , μέτοχος της εταιρείας είναι απογοητευμένος για τις έως τώρα εξελίξεις. Στις 7 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του Πήγασου΄, με κύριο θέμα την απόσχιση του κλάδου των εφημερίδων από τη μητρική εταιρεία και την εισφορά του στη θυγατρική Ρόδον. Είναι η πρώτη από τις πολλές κινήσεις που αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο χώρο των Μέσων, παράλληλα με τα όσα γίνονται στις τηλεπικοινωνίες. Η Forthnet βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε συμφωνία με τη HOL για συνεργασία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών γεγονός που θα επιτρέψει στο Σ. Κόκκαλη στην περίπτωση που αποκτήσει και τον έλεγχο της Vodafone , όπως λέγεται να δημιουργήσει έναν δεύτερο ΟΤΕ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικού ανταγωνισμού με αυτές τις συμμαχίες, η κατοχή της συνδρομητικής τηλεόρασης θα είναι σημαντικός παράγοντας. Και εδώ η nova με 350 χιλιάδες συνδρομητές έχει φανερό προβάδισμα , έναντι του Connx TV που διαθέτει 23.432 πελάτες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η nova θέλει να έχει και το απόλυτο προβάδισμα στη μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα , στα οποία αναμένονται εξελίξεις . Όλα αυτά βέβαια κάτω από την πίεση που επιβάλει η νέα , υπό ΔΝΤ, πραγματικότητα. Το επόμενο διάστημα τα λουκέτα θα είναι στην ημερήσια διάταξη , και ο Τύπος δυστυχώς δεν θα αποτελεί εξαίρεση . Σε λίγο καιρό και όσο θα προχωράει η ύφεση τα ΜΜΕ θα θεωρούνται πολυτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: