30.4.10

...Ευχή για νέα διαπραγμάτευση με Ολυμπιακό

Την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη θα ήθελε η ΕΡΤ! Τη δήλωση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ , Γιώργος Γαμπρίτσος , κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, συμπληρώνοντας βέβαια πως θα πρέπει να θέλουν κάτι τέτοιο και οι δύο άλλες πλευρές. Ο Γ. Γαμπρίτσος , επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της “SD” παρατήρησε πως υπάρχει κινητικότητα στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και πως ο Σκάι έχει κάνει την αρχή ζητώντας από τη SuperLeague μια εκ νέου συμφωνία .

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ υπογράμμισε πάντως πως η εταιρεία θα τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η εταιρεία με τις δύο ΠΑΕ, αν και τις χαρακτήρισε -όπως και αυτή με την ΤΕΑΜ για το Champions League- ως «ακριβές». Επισήμανε πάντως πως η ΕΡΤ δεν θέλει να φύγει από τον αθλητισμό και θα φιλοξενήσει και άλλα πολλά αθλήματα που δεν έχουν προβολή, σημειώνοντας πως δεν θα μπει σε πλειοδοσία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το πολιτικό πρόβλημα πάντως για την ΕΡΤ και την κυβέρνηση παραμένει. Η νέα διοίκηση την ίδια ώρα που ενδεχομένως θα αποφασίζει το κόψιμο ορισμένων εκατοντάδων συμβασιούχων θα διατηρεί την «ακριβή» σύμβαση των 8,5 εκατ. ευρώ με τον Ολυμπιακό. Ο Γ. Γαμπρίτσος χθες δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως για το μέλλον των 1.047 συμβασιούχων της ΕΡΤ, λέγοντας μόνο πως είναι οι απαραίτητοι για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Όμως την ίδια ώρα ο Γ. Ραγκούσης έχει διαμηνύσει πως δεν μπορεί να κάνει κάποια εξαίρεση για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Τέλος, ο Γ. Γαμπρίτσος αναθεωρεί τον προϋπολογισμό για το 2010 , αναζητώντας πλεόνασμα 25 εκατ. ευρώ.


Ζημιές 18 εκατ. ευρώ

Ζημιογόνος είναι για μια ακόμη χρονιά η ΕΡΤ. Το 2009 η κρατική ραδιοτηλεόραση εμφάνισε ζημιές 18,2 εκατ. ευρώ , έναντι ζημιών 4,8 εκατ. ευρώ το 2008. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που στηρίζεται στα 299 εκατ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους ανήλθε το 2009 σε 345, 8 εκατ. ευρώ, αντί 366,5 εκατ. ευρώ το 2008. Οι ζημιές της ΕΡΤ που μεταφέρονται στην επόμενη χρήση ανέρχονται σε 119 εκατ. ευρώ.


**Με 7μελή αποστολή στο Παρίσι θα καλύψει ο Σκάι το final four της EuroLeague . Οι, Βασίλης Σκουντής, Τάσος Μαγουλάς και ο Ρήγας Δάρδαλης θα περιγράψουν τους αγώνες. Στο ρεπορτάζ οι Χριστίνα Βραχάλη και Χαράλαμπος Σαραντινάκης και στην παρουσίαση των εκπομπών ο Δημοσθένης Καρμοίρης.

**Τα αποκλειστικά δικαιώματα της «Φιέστας Πρωταθλήματος 2010» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Μαΐου στο ΟΑΚΑ εξασφάλισε η Nova. Η γιορτή θα μεταδοθεί ζωντανά στις 19:30 από το novasports2, το www.novasports.gr και το novasports mobile.

** 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για την επόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, έχοντας και τη σχετική εξουσιοδότηση της ΕΣΗΕΑ. Ενδέχεται στην απεργία να συμμετάσχουν και άλλα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Short stories

Καμία φορά η επικαιρότητα περνάει δίπλα σου και δεν αντιλαμβάνεσαι τη βαρύτητα των αποφάσεων. Το ΕΣΡ την περασμένη Τρίτη το ΕΣΡ , επέβαλλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Star επειδή προέβαλε στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία Live» , σκηνές από την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα , χωρίς την «αντίστοιχη» σήμανση. **Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της απόφασης ; Η ταινία αναφέρεται σε ομοφυλόφιλους , δηλαδή σε κάποιους άλλους που έχουν διαφορετική σεξουαλική επιλογή, οπότε αυτομάτως θεωρείται περίπου ως «απειλή» για την κοινωνία. Χαρακτηριστική περίπτωση , το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στο Mega για το φιλί μεταξύ δύο ανδρών στο σήριαλ του Παπακαλιάτη . **Κατά αυτό το συμβούλιο περίπου αποδεκτή είναι η κατάποση της φραπελιάς, την οποία επειδή μάλλον ήταν στη ΝΕΤ, τιμώρησε με σύσταση, την ίδια ώρα που όσοι είχαν καρκινοπαθείς στην οικογένεια τους έβαζαν στους αποχυμωτές φύλλα ελιάς, «αφού το είχε μεταδώσει και η κρατική τηλεόραση». **Το ΕΣΡ, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όταν σχεδόν επί ένα μήνα, η μισή ιδιωτική τηλεόραση διαφήμιζε εμμέσως το πορνόβιντεο μιας νεαρής γυναίκας,. Η Αρχή είναι πάντοτε σε εγρήγορση αν η «Ελληνοφρένεια» έχει ανάποδα την ελληνική σημαία, αν κάποιος παίζει τα «Ανδρικά Μουνάτα» στις Απόκριες, και αν ο Λαζόπουλος πει κάτι για τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου. Και σίγουρα έδωσε δείγματα γραφής με την έκδοση των εκατοντάδων πιστοποιητικών διαφάνειας , δηλώνοντας επισήμως πως οι συγγενείς των επιχειρηματιών που έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορούν να παίρνουν και δημόσιο χρήμα, βάσει του νόμου. Το γεγονός πως από το 2002 ως και σήμερα δεν κατάφερε να δώσει άδειες στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση είναι λεπτομέρεια .**Σε λίγο καιρό τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει κανένα νόημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: