2.5.10

«Όχι» διαφημιζομένων στο αγγελιόσημο.net

Αντιδρά η διαφημιστική αγορά στην προοπτική επέκτασης του αγγελιοσήμου στο Internet. Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου εργασίας την ασφαλιστική και νοσοκομειακή κάλυψη των εργαζομένων στα ειδησεογραφικά site, σε ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, με την επιβολή αγγελιοσήμου και στο Διαδίκτυο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και την κινητικότητα προς την αντίθεση κατεύθυνση με επιχειρηματίες στα ηλεκτρονικά Μέσα να διεκδικούν τη μείωση του ποσοστού του αγγελιοσήμου κατά το ήμισυ. Το αγγελιόσημο επιβλήθηκε επειδή ακριβώς οι εργαζόμενοι στον Τύπο δούλευαν χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη και μετά την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης αποτελεί ένα σημαντικό πόρο. Το ποσοστό φτάνει στο 20% επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση και στο 21,5% σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας, Γρηγόρης Αντωνιάδης, μιλώντας στο Ad Business δηλώνει πως «διανύομε μια περίοδο κρίση, κατά την οποία η όποια αρνητική εξέλιξη στο χώρο της διαφήμισης από απόψεως επενδεδυμένων ποσών συνεχίζει να παρουσιάζεται ως καθημερινό πρόβλημα». Κατά τον Γ. Αντωνιάδη «η επιβολή αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο, έστω και εν μέρει, δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ίδιου του Μέσου, δεδομένης και της κρίσης, αλλά και των εναλλακτικών ευκαιριών για διαφήμιση από άλλε μέσα, που αυτή την περίοδο θεωρούνται αρκετά ελκυστικά από απόψεως κόστους»

Η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική της απραξίας που έδειξαν οι κυβερνήσεις στη διατύπωση κανόνων στα media για να αποφεύγεται το χάος. Υπήρχαν μόνο ανταποκρίσεις κατά περίσταση όπως έγινε με την οριστική κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή που έφερνε περίπου 200 εκατ, ευρώ στα ταμεία του κράτους, χωρίς τα επιπλέον έσοδα να επενδυθούν στην αγορά της τηλεόρασης



Γκάλης ο «γκάνγκστερ» !


Ο Νίκος Γκάλης από το Βασίλη Σκουντή. Το επόμενο Σάββατο 8 Μαΐου στις 20.00 ο Σκάι θα μεταδώσει ένα αφιέρωμα στον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και άλλαξε και την ψυχολογία των ελλήνων στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 . Μεταξύ άλλων ο Ν. Γκάλης παραδέχεται στην εκπομπή για πρώτη φορά το δικό του μεγάλο λάθος που οδήγησε στο άδοξο τέλος της καριέρας του.


**Σε έκτακτη γενική συνέλευση , στις 24 Μαΐου καλεί τους μετόχους της η Alpha Ραδιοφωνική , που ελέγχει το Θέμα 989. Μεταξύ των θεμάτων είναι και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και έκδοση μετοχών αξίας υπέρ το άρτιο.

*Νέα επένδυση στο Internet και τον αθλητισμό από το Σκάι. Το δίκτυο ετοιμάζει ένα αυτόνομο αθλητικού site , το οποίο θα βγει στον αέρα , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

**Με την ιδιότητα του προέδρου του Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας ο πρόεδρος της Forthnet Παντελής Τζωρτζάκης, είναι φιλοξενούμενος του Λάμπη Ταγματάρχη στην εκπομπή «Τάδε Έφη», που θα μεταδοθεί αυτή την Δευτέρα 3 Μαΐου (22.00) στο novasports1.


short stories


Σε αυτό το τσουνάμι που έρχεται ορισμένοι είναι εντυπωσιακά αισιόδοξοι όταν να σκέφτονται πως μόνο οι ΠΑΕ, επειδή παίζουν ποδόσφαιρο θα εξακολουθήσουν να έχουν τόσο υψηλές απολαβές από την τηλεόραση. Τα μέτρα που φέρνει το ΔΝΤ , χτυπάνε τη μεσαία τάξη αδυσώπητα και επιφέρουν και άλλα στερήσεις σε όσους ζουν με ελάχιστα . Το προφανές θα είναι η μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια της διαφήμισης στα ΜΜΕ, ιδιωτικής και κρατικής. Επιπτώσεις θα υπάρχουν – ίσως μικρότερες- στη συνδρομητική τηλεόραση. Αλλά αν μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων κατά δύο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα για τον οποίο , όλοι, πλην ελαχίστων, λένε πως δεν έχει πρόβλημα, φανταστείτε τι έχει να συμβεί. **Το θλιβερό είναι πως για αυτή την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η πλειονότητα του κόσμου ευθύνη σοβαρή , χωρίς να έχουν απολογηθεί έχουν πολιτικοί και στελέχη της περιόδου (1996-2005) που σκορπούσαν σε κάθε κατεύθυνση το δημόσιο χρήμα. Και τώρα εμφανίζονται ξανά ως σωτήρες ή ως καθοδηγητές! **Τη Δευτέρα με την κοινοπραξία Publicis/Mass ξεκινούν οι παρουσιάσεις των διαφημιστικών στο διαγωνισμό του ΟΤΕ για τη διαφημιστική του προβολή την επόμενη διετία (1.7.2010 -30.6.2012) Το κονδύλι προϋπολογίζεται σε 71 και ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι κοινοπραξίες Αshley&Holmes/Fortune, Adel Saatchi&Saatchi/Leo Burnett, Bold Ogilvy/FCB Γνώμη, Publicis/Μass και DDB/McCann Erickson Athens. **Εντός των επομένων ημερών πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του ΑΠΕ. **Μια τετραλογία για τον αθλητισμό από το περιοδικό «Monthly Review» Η τελευταία έκδοση κυκλοφόρησε το Μάρτιο έχοντας επιστημονικές και πολιτικές απόψεις για τον αθλητισμό , ενώ έχουν προηγηθεί τα αφιερώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες (Ιούλιος- Αύγουστος 2008), το ποδόσφαιρο (Ιούνιος 2006) και το μπάσκετ (Οκτώβριος 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: