13.2.09

Έτοιμοι για απεργία στους Financial Times

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Με τη Βασιλική Κοτζιά

Απεργία ενόψει στους Financial Times. Οι εργαζόμενοι στην μεγάλη οικονομική εφημερίδα ψηφίζουν για να αποφασίσουν εάν θα απεργήσουν, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που θέλει να κάνει η διεύθυνση. Το σχέδιο περικοπών προβλέπει 80 απολύσεις, οι 20 εκ των οποίων αφορούν σε θέσεις συντακτών. Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι (έως εξοργισμένοι) επειδή η διεύθυνση επιμένει στις απολύσεις, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 5% που ανακοίνωσε η μητέρα εταιρεία Pearson στις αρχές του έτους. Είπαμε! Δρυός πεσούσης…


Άργησαν αλλά διαμαρτυρήθηκαν. Οργανώσεις υπέρ της προστασίας των παιδιών ζήτησαν να κοπεί το reality show Boys And Girls Alone, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 8 έως 12 ετών, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα για δύο εβδομάδες χωρίς τους γονείς τους. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι τα παιδιά υφίστανται «ψυχολογική κακοποίηση» και ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά τους. Το Channel 4 έχει ήδη μεταδώσει δύο από τα τέσσερα επεισόδια του σόου. Ο διευθυντής ψυχαγωγικών προγραμμάτων του καναλιού δήλωσε ότι η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί «πρώτο μέλημα» της παραγωγής και ότι η εκπομπή δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση και την εποπτεία ψυχολόγου και με τη…βούλα του Ofcom. Ωστόσο, πολλοί τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι στο πρώτο επεισόδιο, ορισμένα από τα παιδάκια ήταν εμφανώς στενοχωρημένα και ανήσυχα.

Στο "The Late Show With David Letterman" θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο οι U2. Και όχι μόνο για μια βραδιά, αλλά για πέντε. Από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου, οι U2 θα εμφανίζονται στο σόου και θα παίζουν τα καινούργια τραγούδια τους. Απ’ ό, τι έχει πέσει μέχρι στιγμής στην αντίληψή μας, η νέα δουλειά των Ιρλανδών δεν είναι η καλύτερή τους, αλλά ο Letterman θα πρέπει ήδη να τρίβει τα χέρια του, καθώς, από κεκτημένη ταχύτητα και μόνο, οι πολυάριθμοι fans δεν θα χάσουν τις εκπομπές.

1 σχόλιο:

1+1 είπε...

entaxei...an apergisoun k oi financial times den tha stenaxwrithei k kaneis...

ginete k edw oi dimosiografoi...na apergoun pio sixna?

1. den tha mas kourazoun me parathira
2. den tha mas kourazoun me sxolia...tou ti vlepoume.."edw vlepete...bla bla bla"...swpa re file tha mu peis k tin vlepw?
3.den tha mas kourazoun me tis dilwseis gianni manwli...
4. den mas kourazoun me tis pantws eidous "egires piges tous"...
5. den tha mas maurizoun tin psixi
6. den tha ginete tetoia kataspatalisi xrimatos gia tis amoives tous
7. den tha kovoun dentra gia xarti
8.san fisiko epakoloutho...den tha gemizoume emeis skoupidia
9.tha glitosoume ta 2-3 euros gia efimerides, iti stin xeftila 60 euros to mina
10. den tha kathomaste ores brosta stin tv...opote na xronos gia kanena vivlio
11. enimerwsi exoume kai apo to internet
12. kapioi tha exoun logo na min menoun pia stin athina, opote mazi me ta dentra pou glitosame gia xarti kai i apomakrinsi tous, amesws amesws kalitero fisiko perivallon stin prwteuousa.
kai stamatao sto 13 eneka imeras
13. den tha exoun themata ta mesimeriana, entaxei tha mou peis gelas...alla kalitera na min iparxoun.

euxaristw.
den to eixa skeftei pote etsi.

Kalo savvatokiriako