13.2.09

Σχέδια για IPTV σε μια τέτοια εποχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο


Μια νέα μάχη στο χώρο στην τηλεόραση σηματοδοτεί η κάθοδος του ΟΤΕ με το conn-x TV. Απέναντι του η OnTelecoms και βεβαίως η Forthnet με τη μεγάλη επένδυση στη NetMed και το μπουκέτο της Nova . Η μάχη γίνεται για τους συνδρομητές της τηλεφωνίας και η τηλεόραση είναι το δέλεαρ, ή και το αντίστροφο.
Πριν από χρόνια η καθοριστική εμπειρία της Alpha Digital μας έδειξε πως η αγορά χωράει μόνο μια πλατφόρμα και πως η ελληνική , υπό συνθήκες ευμάρειας μπορεί αν συντηρήσει περίπου 300.000 συνδρομητές. Η NetMed κέρδισε την πρώτη μάχη και τώρα με την αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας με τη SuperLeague για την 3ετία , 2009-12 έχει τη δυνατότητα να παλέψει για να διατηρήσει τους συνδρομητές της , με πολύ πιο ακριβούς όρους την επόμενη 3ετία. Η Forthnet εξακολουθεί να παρέχει τηλεφωνία και Internet , ενώ η Nova έχει το δικό της δίκτυο πελατών , μεταδίδοντας πρόγραμμα είτε αναλογικά, είτε δορυφορικά, πάντοτε με αποκωδικοποιητή
Η OnTelecoms κινούμενη στην IPTV μπήκε φιλόδοξα στο χώρο και στηριζόμενη στη διαφημιστική προβολή μπήκε ταυτόχρονα σε τηλεφωνία και Internet , χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συνδρομητές της δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Το επόμενο βήμα της στην τηλεόραση περιλαμβάνει δύο συμφωνίες. Εκείνη με την TEAM για τους αγώνες, χωρίς ελληνική συμμετοχή του Champions League την 3ετία 2009-12 , ταυτόχρονα με τη συμφωνία με τη Fox για το κανάλι Fox Life (www.foxlifetv.gr/) έχοντας ένα μπουκέτο καναλιών , εφόσον ο συνδρομητής έχει αγοράσει όλο το πακέτο.
Ο ΟΤΕ έρχεται καταρχήν να επενδύσει όπως και η OnTelecoms στα ευρυζωνικά δίκτυα και να διαθέσει το δικό της μπουκέτο ελεύθερων και συνδρομητικών καναλιών . Στο χώρο του αθλητισμού προσφέρει αρχικά στις μεγάλες πόλεις τα κανάλι Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America και το conn-x TV Sports! με αγώνες Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία. Το δεύτερο βήμα είναι η έναρξη παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών και μέσω δορυφόρου, καθώς η θυγατρική του εταιρείας Hellasat , έχοντας άδεια από το ΕΣΡ, περιμένει την υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο .

**Καταγγέλλει η Συσπείρωση την «παράνομη ενέργεια» του απερχόμενου Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ να αποκλείσουν την πρόσβαση , προχθές στους συνέδρους του 24ου συνεδρίου της ομοσπονδίας «επικαλούμενοι προφορική κάλυψη και εντολή του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου» αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη και σημειώνει: «Καταγγέλλουμε το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. που δεν παίρνει σαφή θέση και δεν καταδικάζει αυτό το απίστευτης μεθόδευσης πραξικόπημα» .

**Το Ιταλικό περιοδικό «Gentleman» θα κυκλοφορεί από το Μάρτιο του 2009, μαζί με τη «Ναυτεμπορική» για τους συνδρομητές του φύλλου. Το περιοδικό κυκλοφορεί ήδη σε πολλές χώρες και εκδίδεται από την κορυφαία οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου, «Milano Finanza».

Για τα επόμενα τρία χρόνια θα μεταδίδει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 o ΑΝΤ1. O σταθμός θα καλύψει ζωντανά όλα τα Grand Prix και τα δοκιμαστικά, ενώ με ειδικές εκπομπές και ένθετα θα ενημερώνει για την προετοιμασία των ομάδων και για όλες τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Και στη Nova το Fox Life ! Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης NetMed κατέληξε σε συμφωνία με τη Fox και λίαν συντόμως ως το Μάρτιο θα βγάλει το κανάλι στον αέρα , ταυτόχρονα με την On Telecoms.



**Short stories


**Στην Κούβα , ο Σταύρος Θεοδωράκης και το συνεργείο της εκπομπής με τους δημοσιογράφους Λίνα Παπαδάκη, Βίκυ Αποστολάκη και τον οπερατέρ Φάνης Καραγιώργος) διέσχισαν με αυτοκίνητο ολόκληρη τη χώρα, από την Αβάνα μέχρι το Γκουαντάναμο, αναζητώντας τους σημερινούς ήρωες της Κούβας. Το υλικό τους θα δούμε την επόμενη Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στους «Πρωταγωνιστές (MEGA, 24:00) **Προετοιμαστείτε . Στις 15 Μαρτίου, ο πέμπτος κύκλος του Lost ξεκινάει στη Nova .

**Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ 3 στην πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατεθούν για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού για τη Λωρίδα της Γάζας με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού (αρ.2150300317457 - Αγροτική Τράπεζα).

**Στο Δίεση ως μουσική παραγωγός (!) η Μάρα Ζαχαρέα, όπως διαβάζουμε στα blogs (www.enimerosi24.gr, www.parapolitiki.gr) . Ο Δίεση ανήκει στον όμιλο της Star Investments , ο οποίος ελέγχεται από τον όμιλο Βαρδινογιάννη.

**Μικρές παρεμβάσεις, καλύτερη γλώσσα και διαφημιστική καμπάνια, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο από το «Ποντίκι».

**Η ΕΔΕΕ θα εκπονήσει την καμπάνια για την ψηφιακή τηλεόραση για λογαριασμό του φορέα που δημιούργησε η ΕΙΤΗΣΕΕ. Στόχος είναι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να εκπέμψουν μέσα στην Άνοιξη ψηφιακά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην υπό σύσταση νέα εταιρεία, έχει αναλάβει ο Γιώργος Μαθιός, πρώην στέλεχος της NetMed .

**Πρεμιέρες στο Σκάι αυτή τη Δευτέρα : Στις 10.00 το βράδυ οι «Μεγαλοι έλληνες» με παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά. Το απόγευμα στις 17.15 κάνει πρεμιέρα η πρώτη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στα κατοικίδια ζώα το «Παρά τρίχα».Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν η Κλέα Μοριανού και η Μαρίνα Λυμπεροπούλου. Το πρωί ξεκινάει η νέα ενημερωτική εκπομπή με τους Χ. Βίδου, Ε. Αντωνοπούλου, Γ. Ψάλτη, Α. Πορτοσάλτε και τη Γκίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: