17.1.09

Προβάδισμα σε Forthnet

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο

Ο πόλεμος των 10 ημερών για τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα ξεκίνησε χθες μεταξύ Σκάι και ΕΡΤ. Ο Σκάι, αμφισβητεί το δικαίωμα της ΕΡΤ να χρησιμοποιεί το ανταποδοτικό τέλος για να ανταγωνίζεται τους ιδιώτες , καθώς υποστηρίζει πως έρχεται σε σύγκρουση με την κοινοτική νομοθεσία. Η πρόταση της SuperLeague που δίνει τη δυνατότητα στη Forthnet να διεκδικήσει ένα ακόμη αγώνα ίσως λύσει το γόρδιο δεσμό. Έτσι είναι πιθανό αν η Forthnet κάνει μεγάλη προσφορά και διεκδικήσει τον επιπλέον αγώνα να κερδίσει τη μάχη και η ΕΡΤ να μείνει με τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης.
**Χαμός στον Πήγασο. Η ενημέρωση του Φώτη Μπόμπολα για τη διενέργεια απολύσεων που ίσως φτάσουν και τις 90 σε «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους των δύο φύλλων. Αντιθέτως δεν πρόκειται , προς το παρόν να γίνουν περικοπές σε «Goal News» και «Πρώτο θέμα». Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει σοβαρή απάντηση από την ΕΣΗΕΑ, έτσι ώστε να υπάρξει δυναμική απάντηση σε τέτοιες κινήσεις που επί της ουσίας , θα είναι ο προπομπός , για περισσότερες απολύσεις και σε μικρότερης ισχύος ΜΜΕ.


**Εξώδικο από τη NetMed Hellas σε blog και ιστοσελίδα για τη μετάδοση, από το Διαδύκτιο δύο ποδοσφαιρικών αγώνων την περασμένη Κυριακή, Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης στρέφεται εναντίον των διαχειριστών-κατόχων του διαδικτυακού τόπου με διεύθυνση http://troktiko.blogspot.com και http://www.justin.tv για τη διαφήμιση από τον πρώτο και τη μετάδοση από το δεύτερο των αγώνων του Πανθρακικού με τον ΠΑΟ Σ και της ΑΕΚμε ΠΑΟΚ, στις 10.1.2009 (και ώρα 16:45) και 11.1.2009 (και ώρα 20:15), αντίστοιχα. Η ως άνω ενέργειά αναφέρει η NetMed «είναι παράνομη» σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, «αθέμιτη και παραβιάζει κατάφωρα το απόλυτο και αποκλειστικό δικαίωμα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων , των οποίων τα δικαιώματα έχει η NetMed.

**Ερώτηση για τα προβλήματα ασφάλισης εργαζομένων και συνταξιούχων Περιοδικού Τύπου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης , απευθυνόμενος προς την υπουργό Απασχόλησης . Ο βουλευτής ρωτάει , αν το νέο Ταμείο έχει κάνει αποτίμηση των χρεών από τις εκδοτικές επιχειρήσεις και το προτίθεται να κάνει το υπουργείο για τη διασφάλιση και την άμεση είσπραξη αυτών των οφειλών.


ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Με τη Βασιλική Κοτζιά

Το βασίλειό τους για ένα χάμπουργκερ; Όχι πλέον! Εν μέσω διαμαρτυριών που έφθασαν στα όρια της κατακραυγής, η αλυσίδα ταχυφαγείων Burger King απέσυρε την αμφιλεγόμενη καμπάνια της που προέτρεπε τους χρήστες του Facebook να «διαγράψουν» 10 φίλους τους με έπαθλο…ένα χάμπουργκερ. Η εφαρμογή είχε εμφανιστεί πριν από μερικές εβδομάδες στη δημοφιλή ιστοσελίδα και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν περίπου 230.000 διαγραφές «φίλων» (…που συμπεραίνουμε ότι δεν ήταν και τόσο φίλοι τελικά…). Αφού προκλήθηκε ο σχετικός χαμός, οι άνθρωποι του Facebook ζήτησαν από την αλυσίδα να καταργήσει την εφαρμογή, προτού διαταραχθούν κι άλλες διαδικτυακές φιλίες! O tempora o mores!


Στα σκαριά το νέο Office; Ο ένας εκ των δύο πνευματικών πατεράδων της σειράς, ο Stephen Merchant, - ο άλλος ήταν ο Ricky Gervais - έχει στο μυαλό του ένα spinoff της σειρά και δεν αποκλείεται να το υλοποιήσει. Το Office ξεκίνησε από τη Βρετανία – με πρωταγωνιστή τον Gervais - και αγαπήθηκε χάρη στον αληθοφανή, ντοκιμαντερίστικο χαρακτήρα του. Έπειτα διέσχισε τον Ατλαντικό, με κεντρικό ήρωα τον Steve Carrell και παρόμοια απήχηση. Όλοι όσοι εργάζονται σε γραφεία και έχουν δει τη σειρά αναγνωρίζουν ότι είναι ό,τι πλησιέστερο στην παράλογη/βαρετή/αλλοπρόσαλλη καθημερινότητα! Και όταν όλο αυτό διανθίζεται και με τις ερμηνείες των Gervais και Carrell, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένης ποιότητας! Θέλουμε κι άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: