16.1.09

Προσφυγή στην Ε.Ε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής του Σκάι, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εναντίον της ΕΡΤ για τις συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων που σύναψε με Ολυμπιακό και Ξάνθη!

**Πολλά θα κριθούν κι από τη σημερινή στάση της ΕΡΤ, πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χ. Παναγόπουλος, δεν φαίνεται να μετακινείται.

**Δεν μετακινείται όμως ούτε η Μαρία Χούκλη από την παρουσίαση των ειδήσεων στη ΝΕΤ διαβεβαιώνει η διοίκηση της ΕΡΤ σε σχετική ανακοίνωση της . Το συμβόλαιο της πάντως λήγει τον επόμενο Μάιο.

**Το κεντρικό ερώτημα για την ΕΡΤ είναι η οικονομική πορεία της επιχείρησης. Οι πρώτοι 9μήνες του 2008 δεν φαίνεται να ήταν θετικοί.

**Ο Γιώργος Λαμπράκος είναι ο νέος γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ.

**Κυριακίδης και Λαυρεντιάδης εξετάζουν διάφορες προτάσεις. Την πόρτα τους χτύπησε και εκδότης αθλητικής εφημερίδας. Αναζητούν και τηλεοπτική διέξοδο.

**Σκληρή ανακοίνωση από την ΕΤΕΡ εναντίον «γνωστών υπηρετών» της κυβέρνησης και «χρόνιες γλάστρες της εργοδοσίας» οι οποίοι «επιχειρούν, στο ασφαλιστικό, να τα φορτώσουν στους τεχνικούς, ελπίζοντας ότι δεν θα φανερωθεί η αθλιότητα αυτών που βοήθησαν την Πετραλιά να δημιουργήσει ένα Ταμείο για να καταρρεύσει» Η ΕΤΕΡ αναφέρει πως «μιλάνε για επέλαση 7.513 τεχνικών ραδιοφωνίας-τηλεόρασης που «θα διαλύσουν το ΕΤΑΠ ΜΜΕ», ενώ «αποσιωπούν επίτηδες ότι εμείς διεκδικούμε την άμεση ένταξη τεχνικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ισχύει αγγελιόσημο, δηλαδή για περίπου 1.400 εργαζόμενους σε ραδιοφωνία και τηλεόραση» «Εξάλλου» , συνεχίζει η ΕΤΕΡ , «και σε αυτόν τον εντόνως αμφισβητούμενο αριθμό (7.513) που δίνει το υπουργείο, προφανώς καταγράφονται σε ολόκληρη τη χώρα όλοι όσοι δηλώνονται από τους εργοδότες στο ΙΚΑ ως τεχνικοί ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, χωρίς κανέναν έλεγχο (εφαρμογή ΣΣΕ, ειδικότητες, αδειοδότηση κ.λπ.)

**Εκδήλωση για την εργασία στα portal διοργανώνουν οι Financial Crimes την Παρασκευή 30 Γενάρη στις 6.30μμ στην ΕΣΗΕΑ. «Διεκδικούμε να κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι στα portals με όρους αμοιβής και ασφάλισης, όπως οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους στα υπόλοιπα μέσα(εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις)» αναφέρει η παράταξη, σημειώνοντας πως «μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση, όπως συνέβη , «δυστυχώς με πολυετή καθυστέρηση) για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: