18.1.09

Οι απολύσεις δεν τελείωσαν ...

Σχόλιο


Η διαφαινόμενη απόσυρση του σχεδίου των απολύσεων στο "Έθνος" και το "Έθνος της Κυριακής" , με παρέμβαση του Γιώργου Μπόμπολα είναι μια μεγάλη συνδικαλιστική νίκη.

Η επιλογή της Πόπης Χριστοδουλίδου , εκπροσώπου των εργαζομένων, να μην μπει σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, με την ταυτόχρονη κινητοποίηση δημοσιογράφων, φορέων και κομμάτων , δείχνει πως για μια ακόμη φορά, πως η αγορά των Μέσων είναι ιδιόμορφη και οι πρακτικές από άλλους χώρους δεν περνάνε εύκολα και πως επίσης , τα πρόσωπα έχουν μεγάλη αξία σε τέτοιες στιγμές. Μπορούν να πουν "όχι" και να ξεσηκωθεί ο κόσμος με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ένα μεγάλο συγκρότημα , ή "να αποδεχθούν τη μοίρα τους" και δεκάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Προς το παρόν το μέτωπο των εκδοτών φαίνεται να υπέστη μια ήττα, εξαιτίας της "αλαζονικής" τους στάσης. Επειδή όμως θα επανέλθουν, πλέον ο δημοσιογραφικός κλάδος , χρειάζεται μια σοβαρή τακτική και στρατηγική.

Βασίλης Κουφόπουλος


Κατά τα άλλα...

**Η ιδιοκτησία του συγροτήματος Μπόμπολα, ετοιμάζεται να στείλει επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις. Διαβάστε σχετικά στο www.typologies.gr

**Στο 19,2% ο Βίκτωρας Ρέστης στο ΔΟΛ, μέσω εταιρειών συμφερόντων του και ετοιμάζεται να ανέβει στο 20%

**Ξεχωρίζουν σήμερα στον Τύπο, το γεγονός πως δύο εφημερίδες ασχολούνται με την υπόθεση Κούνεβα. Η τελευταία συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούβνεβα πριν τη δολοφονική απόπειρα δόθηκε στο Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ και δημοσιεύεται στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ζ. Ντελόρμ ήρθε στην Ελλάδα για μια εβδομάδα και ερεύνησε το θέμα του δουλεμπορίου εργατών, κάνοντας και τη συγκεκριμένη συνέντευξη http://new.enet.gr/?i=news.el.article&id=8604

Η εφημερίδα όμως μένει μόνο στο ντοκουμέντο της συνέντευξης, σε αντίθεση με την "Καθημερινή", αν και πρόκειται για ένα συντηρητικό φύλλο. Η συντάκτρια εργατικών θεμάτων Χριστίνα Κοψίνη αποκαλύπτει πως η Κούνεβα έχει περιγράψει σε ένα σημειωματάριο, το δράστη της επίθεσης (news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100067_18/01/2009_299881), συνάμα όμως , δίνει με αναλυτικό ρεπορτάζ, το άθλιο καθεστώς που βιώνουν οι καθαρίστριες.

**Αξίζει τέλος να σημειώσει κανείς και το εξώφυλλο στο "Εψιλον" για την "πολιορκία των media" στη Γάζα για τις προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης ώστε η κάλυψη να είναι η ελάχιστα δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: