19.1.09

Μπάλα με κάθε τίμημα

ΣΧΟΛΙΟ

Η αποχώρηση του Alpha από το διαγωνισμό της SuperLeague προκάλεσε τη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και κυβέρνησης, με άξονα την επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να εμπλακεί σε άμεσες συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Δεν προβλημάτισε όμως όσο θα έπρεπε αυτή η κίνηση του υπό γερμανικού ελέγχου τηλεοπτικού δικτύου. Δεν έχει τα χρήματα ή θεωρούσε πως τα 18,4 εκατ. ευρώ που θα έδινε ένα υψηλό τίμημα;

Συμβαίνει το εξής εντυπωσιακό με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Η SuperLeague πιστεύει πως κατέχει το απόλυτο προϊόν και μπορεί να το κοστολογεί όσο θέλει, στην προκειμένη περίπτωση επιδιώκει 150 εκατ. ευρώ σε μια 3ετία! Όλα αυτά την ίδια ώρα που η διαφημιστική δαπάνη αρχίζει την πτωτική της πορεία, ετοιμάζεται τσουνάμι απολύσεων στα Μέσα και η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα στενωπό.

Το "εύκολο θύμα" είναι η NetMed που χωρίς το ποδόσφαιρο, κινδυνεύει με κατάρρευση , οπότε θυσιάζει τα περσινά της κέρδη, ο Σκάι ρισκάρει κι εκείνος με τη σειρά του αρκετά έχοντας ήδη ζημιογόνες χρήσεις και η ΕΡΤ με την ασφάλεια του ανταποδοτικού τέλους, άρα την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αποφασίζει να διατηρήσει την τηλεθέαση της , παίζοντας μπάλα, εκεί που δεν μπορούν οι άλλοι.

Τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτός ο ιδιότυπος "ανταγωνισμός"; Την επανάληψη του φαινομένου της Alpha Digital . Οι ομάδες έσπασαν τότε τις συμβάσεις με τη NetMed, υπέγραψαν άλλες με τριπλάσια χρήματα στην ανταγωνίστρια και μετά από 9 μήνες η Alpha Digital των κυρίων Τσοτσορού- Κοντομηνά και Ιδρύματος Ωνάση κατέρρευσαν!

Καλή Δευτέρα.

Βασίλης Κουφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: